23948sdkhjf

Jaguar Land Rover ska tredubbla sin försäljning i Skandinavien

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Jaguar Land Rover har stora ambitioner. Innan år 2020 räknar man med att tredubbla antalet sålda Jaguar Land Rover i Skandinavien. Allt enligt Henrik Bang, ny CEO hos British Car Import.

Jaguar Land Rover är mitt uppe i en kraftig internationell expansion. Nya fabriker byggs och modellprogrammet blir allt mer sofistikerat. Vissa modeller har redan introducerats, medan andra är på ingång.

Globalt är tillväxtambitionen hög och den är inte mindre intensiv i Skandinavien. Hos British Car Import, som importerar Jaguar Land Rover i Skandinavien, är målet att tredubbla försäljningen i Skandinavien innan år 2020.

Henrik Bang, CEO för British Car Import i Skandinavien, blir den som ska verkställa den skandinaviska tillväxtplanen:

-Vi har lagt grunden och planerna för en kraftig tillväxt. På produktsidan har vi ett modellutbud som blir allt starkare. Jaguar F- Pace har redan erhållit priset “World Car of the Year 2017”, New Discovery visades upp i våras och Range Rover Velar har introducerats med en mängd imponerande nya bilar i kölvattnet. Jaguar XF SportBrake kommer till Danmark, Sverige och Norge inom några månader, och det dröjer ju inte länge förrän Jaguars minsta SUV – E-Pace – har premiär. Inte minst ser norrmännen fram emot elbilen I–Pace? Närmare 900 förbeställningar kan inte ha fel, säger Henrik Bang, som dock tror att det bara är de många nya modellerna som kommer att driva tillväxten.

-Det är uppenbart att vi i takt med den ökade försäljningen behöver utöka antalet Jaguar Land Rover-återförsäljare i alla tre länder. Med planen för en ökad försäljning spår jag att vi grovt räknat kommer att fördubbla antalet återförsäljare innan slutet av 2020, menar Henrik Bang.

I Sverige har landschef Jonas Lindow börjat dra i trådarna och är nu helt fokuserad på att skapa en tvåsiffrig tillväxt under de närmaste åren. Sverige är den klart största marknaden och tillväxten där är en förutsättning för en samlad framgång i Skandinavien. Hur denna tillväxt ska säkras har Jonas Lindlow en fastlagd plan för:

-Vi är traditionellt sett mycket starka på Land Rover och vi ska behålla denna position. Men motorn i vår tillväxt ska komma från Jaguar som alldeles för få svenska kunder i premiumsegmentet är förtrogna med. Det vi behöver göra är att gå ut och berätta hur bra de produkter är som vi redan har och hur många som är på väg inom mycket kort tid, säger Jonas Lindlow och fortsätter.

-Vi lanserade Jaguar F-Pace i våras – en helt ny modell, som är både praktisk och sportig. Inom kort lanserar vi klassens mest dynamiska businesskombi - Jaguar XF SportBrake – en sportig kombi, som landar i ett stort svenskt Fleet & Business-segment. Och självfallet ser vi alla fram emot vår minsta SUV – Jaguar E- Pace, som vi hoppas börja sälja direkt efter nyår. Med det nya modellutbudet är det nu upp till oss att se till att Jaguar blir mer synliga och uppnår en betydligt större försäljning. Detta är nyckeln till den tillväxt vi behöver se i Sverige, säger den svenska landschefen.

Stora ambitioner om ökad försäljning och många nya modeller innebär samtidigt att man blir tvungen att se över antalet återförsäljare i Sverige. För just detta kommer att spela en viktig roll för målet om en ökad tillväxt under de kommande tre åren.

-Jag vill inte sätta en siffra på exakt hur många återförsäljare det rör sig om, men vi har en tvådelad strategi. Till att börja med kommer vi att göra en satsning på våra återförsäljare som ska bli ännu bättre på att ta hand om kunderna – både i försäljningslokalen och på verkstaden. Sedan ska vi naturligtvis också se till att h ett mer finmaskigt återförsäljarnät. Hur många nya återförsäljare som blir aktuellt kan jag inte säga här och nu, men utvecklingen kommer att gå hand i hand med den ökade försäljningen, säger Jonas Lindlow.

Bildtext: Land Rover är ett känt och uppskattat märke i Sverige, medan Jaguar ännu står inför sitt stora genombrott. Detta är dock snart på väg att ändras med introduktionen av Jaguar XF Sportbreak och den helt nya, mellanstora SUV:en Jaguar E- Pace

 

 

Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Se världens första reklamfilm skriven av artificiell intelligens

Först i världen. Det blev Lexus när de skapade manuset till reklamfilmen för nya modellen Lexus ES med hjälp av artificiell intelligens (AI). Här förklarar bilmärket hur den unika produktionen gick till – och visar upp slutresultatet.

Allt fler utländska köpare vill ha svenska begagnade bilar

Utlandsintresset för att köpa bil i Sverige ökar dramatiskt i och med den svaga kronan. Antalet utländska besökare har fyrdubblats på Sveriges näst största bilsajt Wayke det senaste året och intresset fortsätter att öka. Sex procent av besökarna är utländska i dagsläget.

Mekonomen Group vinstvarnar för fjärde kvartalet

Mekonomen Groups rörelseresultat för det fjärde kvartalet 2018 förväntas landa mellan 105-115 MSEK, jämfört med 103 MSEK för det fjärde kvartalet 2017. Perhr Oscarson, vd och koncernchef konstaterar att marknaden varit ovanligt svag i Europa.

Prestigefyllt Volvopris till Rejmes Bil

Volvo Car Excellence Club delas ut på årsbasis och bjuder in de Volvohandlare som arbetat allra bäst med att utveckla och leverera genomgående hög kundnöjdhet under föregående år, att ingå i sällskapet.

SFVF i möte med Arbetsmiljöverket om arbetsmiljön i fordonsbranschen

”Kraven på elnätet ökar hela tiden”

Nyhetsbrev

VW och Ford i global allians för transportfordon

Arkiv

Nu kommer de nya registreringsnumren

BMW Motorrad visar upp självkörande motorcykel

Under elektronikmässan Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas bjöd BMW Motorrad på show med den självkörande motorcykeln BMW R 1200 GS.

Laddbara bilar ökade med 52 procent förra året

Det finns nu totalt finns 68 805 laddbara bilar i trafik i Sverige vilket nästan är en fördubbling sedan förra årsskiftet.

Höga krav på bihandlaren i ARN

Allt fler tvister hos Allmänna Reklamationsnämnden

Kinesiskt fastighetsbolag tar kontroll över Nevs

Volkswagen-koncernen satte nytt rekord 2018

Legenden återvänder

En helt ny Toyota GR Supra, femte generationen av Toyotas legendariska sportbil och den första globala GR-modellen från TOYOTA GAZOO Racing, har haft världspremiär på North American International Auto Show i Detroit.

Volvo Car Sverige förändrar sin ledningsgrupp

Volvo Car Sverige gör från och med den 1 februari ett par förändringar i företagets ledning och hos sina dotterbolag.

Olja från uttjänta däck kan fungera som drivmedel

Den pyrolysolja som Enviro utvinner från uttjänta däck kan användas som drivmedel. Det har RISE tillsammans med Enviro och Ragn-Sells kommit fram till i forskningsprojektet som startade i oktober 2017.

Fler nya bilar klarar högre krav på autobroms

Folksams lista över 2019 års mest säkra och bränslesnåla bilmodeller innehåller skärpta krav för autobroms för fotgängare och filbytesvarnare och 40 bilmodeller har klarat de skärpta kraven. Det står för 15 procent av alla nybilar.

Dieselbilägare stämmer VW för avgasmanipulering

Förlust för Audi ifjol

”Det kommer ta tid att laga väggen”

Idag presenterar Ford Motor Co. Och Volkswagen Group ett nytt samarbete

Nu är var tredje bil på Europas vägar vit

Ford vill dra ned i Europa Flera tusen jobb hotas

Ford Motor Co. drar ner verksamheten ordentligt i Europa. Tusentals anställda får gå samtidigt som olönsamma marknader lämnas. Detta för att vända förlusterna till vinst, rapporterar flera medier.

Han satsar på ny elbil med ny batteriteknologi

CHEF-intervju: ”Vi var lika ställda som alla andra”

Ny UV-grundfyller från Basf

Ford lanserar ny generation Transit i år

TEMA olja: De är världens 10 största oljejättar

Ny vd för Circle K Sverige AB

Högsby är Årets Bilkommun 2018

PowerCell i nytt samarbete med Bosch om bränslecellsstackar

Ny el-suv som kan ge Tesla Model X en match

Här är tekniken som ska sänka bränsletörsten med en tredjedel

Rasmus Lindh vinner KAK Performance Prize 2018

Wayke släpper budgivningstjänst för begagnatbil

Se alla Företagens egna nyheter

Ny drivaxel till Ford

Actia 3D4C

Ny stavaxel och stickaxel

Nokian Tyres förnyar sina däcketiketter – Framhäver kvalitet från Norden

Halvaxel till Saab och Opel

Genom grönländska glaciärer med Nokian Hakkapeliitta däck

Ny drivknut till Nissan X-Trail och Qashqai

Triscan hjälper grossister att utveckla verkstadssystem! Varför nu det?

HOUSEGARD brandsläckare Lithium

BEST BRAND in Aircon service

Knutkors till Land Rover och Range Rover

Drivaxel bak till BMW 5-serie

HBA är ny distributör av LAZER på den svenska marknaden

Högt i tak - Trånga golvytor?

Ny kardan till Audi och VW

Vägen till det mest omfattande sensorprogramet till eftermarknaden

Kopplings-kit DSG!

Lagersats till Ford differentialen!

Drivknut bak till Hyundai

Miljö- och Kemidagarna 2019: anmäl dig i januari och få rabatt!

Reparationskit till BMW diffen HAG215

Äkta oktanbooster för racing

LED arbetsbelysning

Ny drivknut till Hyundai

Ny Volvoaxel

Sänd till en kollega

0.131