23948sdkhjf

Jaguar Land Rover ska tredubbla sin försäljning i Skandinavien

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Jaguar Land Rover har stora ambitioner. Innan år 2020 räknar man med att tredubbla antalet sålda Jaguar Land Rover i Skandinavien. Allt enligt Henrik Bang, ny CEO hos British Car Import.

Jaguar Land Rover är mitt uppe i en kraftig internationell expansion. Nya fabriker byggs och modellprogrammet blir allt mer sofistikerat. Vissa modeller har redan introducerats, medan andra är på ingång.

Globalt är tillväxtambitionen hög och den är inte mindre intensiv i Skandinavien. Hos British Car Import, som importerar Jaguar Land Rover i Skandinavien, är målet att tredubbla försäljningen i Skandinavien innan år 2020.

Henrik Bang, CEO för British Car Import i Skandinavien, blir den som ska verkställa den skandinaviska tillväxtplanen:

-Vi har lagt grunden och planerna för en kraftig tillväxt. På produktsidan har vi ett modellutbud som blir allt starkare. Jaguar F- Pace har redan erhållit priset “World Car of the Year 2017”, New Discovery visades upp i våras och Range Rover Velar har introducerats med en mängd imponerande nya bilar i kölvattnet. Jaguar XF SportBrake kommer till Danmark, Sverige och Norge inom några månader, och det dröjer ju inte länge förrän Jaguars minsta SUV – E-Pace – har premiär. Inte minst ser norrmännen fram emot elbilen I–Pace? Närmare 900 förbeställningar kan inte ha fel, säger Henrik Bang, som dock tror att det bara är de många nya modellerna som kommer att driva tillväxten.

-Det är uppenbart att vi i takt med den ökade försäljningen behöver utöka antalet Jaguar Land Rover-återförsäljare i alla tre länder. Med planen för en ökad försäljning spår jag att vi grovt räknat kommer att fördubbla antalet återförsäljare innan slutet av 2020, menar Henrik Bang.

I Sverige har landschef Jonas Lindow börjat dra i trådarna och är nu helt fokuserad på att skapa en tvåsiffrig tillväxt under de närmaste åren. Sverige är den klart största marknaden och tillväxten där är en förutsättning för en samlad framgång i Skandinavien. Hur denna tillväxt ska säkras har Jonas Lindlow en fastlagd plan för:

-Vi är traditionellt sett mycket starka på Land Rover och vi ska behålla denna position. Men motorn i vår tillväxt ska komma från Jaguar som alldeles för få svenska kunder i premiumsegmentet är förtrogna med. Det vi behöver göra är att gå ut och berätta hur bra de produkter är som vi redan har och hur många som är på väg inom mycket kort tid, säger Jonas Lindlow och fortsätter.

-Vi lanserade Jaguar F-Pace i våras – en helt ny modell, som är både praktisk och sportig. Inom kort lanserar vi klassens mest dynamiska businesskombi - Jaguar XF SportBrake – en sportig kombi, som landar i ett stort svenskt Fleet & Business-segment. Och självfallet ser vi alla fram emot vår minsta SUV – Jaguar E- Pace, som vi hoppas börja sälja direkt efter nyår. Med det nya modellutbudet är det nu upp till oss att se till att Jaguar blir mer synliga och uppnår en betydligt större försäljning. Detta är nyckeln till den tillväxt vi behöver se i Sverige, säger den svenska landschefen.

Stora ambitioner om ökad försäljning och många nya modeller innebär samtidigt att man blir tvungen att se över antalet återförsäljare i Sverige. För just detta kommer att spela en viktig roll för målet om en ökad tillväxt under de kommande tre åren.

-Jag vill inte sätta en siffra på exakt hur många återförsäljare det rör sig om, men vi har en tvådelad strategi. Till att börja med kommer vi att göra en satsning på våra återförsäljare som ska bli ännu bättre på att ta hand om kunderna – både i försäljningslokalen och på verkstaden. Sedan ska vi naturligtvis också se till att h ett mer finmaskigt återförsäljarnät. Hur många nya återförsäljare som blir aktuellt kan jag inte säga här och nu, men utvecklingen kommer att gå hand i hand med den ökade försäljningen, säger Jonas Lindlow.

Bildtext: Land Rover är ett känt och uppskattat märke i Sverige, medan Jaguar ännu står inför sitt stora genombrott. Detta är dock snart på väg att ändras med introduktionen av Jaguar XF Sportbreak och den helt nya, mellanstora SUV:en Jaguar E- Pace

 

 Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Innovativa material för framtidens fordon i fokus på Stora Leverantörsdagen

På Stora Leverantörsdagen den 25 oktober, kommer BASF’s Josef R. Wuensch, Senior Vice President, Structural Materials & Systems, Automotive R&D. tala om nya innovativa material.

Sveriges enda Volvo Stand Alone bygger nytt

Rejmes Bil i Halland är Sveriges enda Volvo Stand Alone, en privat bilhandlare som uteslutande representerar Volvo. Nu bygger man nytt i Falkenberg.

​Specialversion av Ford Mustang Bullitt till Europa

Peugeot och DS satsar på leasing online

Premiär för nya lyxsuven BMW X7

Regeringen har infört nytt bidrag som hjälper kommuner forsla bort målvaktsbilar

Regeringen har beslutat om en förordning som innebär att kommuner nu kan få bidrag för kostnader som kommunen haft för flyttning, uppställning och skrotning av fordon som står felparkerade, däribland s.k. målvaktsfordon.

Nyhetsbrev

Den ”elektriska” bilen lagrar energi i karossen med hjälp av kolfiber

Arkiv

Vad blev det av elbilsprojektet Uniti?

Sista chansen att anmäla sig till Motorgalan

Razzior mot bilvårdsföretag för att hitta illegal arbetskraft

Polisen är sedan den 1 juli i år tillsynsmyndighet för att kontrollera arbetskraft. Nu genomför polisen tillsammans med andra myndigheter regelbundet razzior, eller tillslag mot företag, bland annat bilvårdsföretag.

Biltemas flygplan får norska piloter

VW: ”Våra kontroller mer omfattande än kraven för Godkänd Bilverkstad”

En del verkstäder jobbar redan med en kvalitetscertifiering som är minst lika omfattande som Godkänd Bilverkstad. De ska inte behöva genomgå GBV:s alla kontroller, förklarar man på MRF.

MRFs stora pris – tre slutkandidater är klara

Bilverkstaden var illegal spritcentral

En man i Norrköping har använt en bilverkstad som illegal spritcentral. Kunderna kunde inte bara få hjälp med service eller reparationer på bilen utan kunde även köpa sprit, öl med mera.

ABS Wheels blir Gasellföretag för andra året i rad

Nu inviger Polestar nytt huvudkontor i Sverige

Det nya huvudkontorets byggnad, vilket är dominerat av ”Polstarkuben”, är designat av svenska arkitekter från arkitektfirman Bornstein Lyckefors, i samarbete med Polestars varumärkesteam.

Kandidaterna klara för Stora Leverantörspriset 2018

Nya uppgifter om varför vissa av Volvos lastbilar och bussar överskrider NOx-gränserna

Ny utbildningsbil och flera Branschambassadörer i Karlskrona

Skånska bilköpare är mest miljövänliga

Krock med vildsvin ger bilskador för 40 000 kronor

Viltolyckorna bara fortsätter att öka. Det sker en viltolycka var nionde minut, dygnet runt, någonstans i Sverige. I smålandslänen Kalmar och Kronoberg är det störst risk att drabbas av en viltolycka, enligt försäkringsbolaget if.

-Lämna aldrig en krockskadad elbil utan uppsikt i verkstaden

Batteriet kan vara skadat och börja brinna ända upp till kanske 20 timmar eller flera dagar efter att skadan inträffat. Uppstår brand i li-jon batteriet bildas också snabbt mycket farliga gaser.

De är Sveriges första Godkänd Bilverkstad

Oberoende verkstaden Bröderna Karlsson Bilservice i Hässleholm är först i Sverige med att erhålla den nya certifieringen Godkänd Bilverkstad.

Allt fler bilister som kör ”dagen efter”

PROVKÖRNING: Bilen som gör dig till en bättre förare

”Jag blir upprörd när jag ser sådana här verkstäder"

CHEF-intervjun: ”Rätt utbildad personal är A och O”

Klokkerholm satsar på delar till veteranbilar

Saab-ägare får en ny mobilapp

Disciplinnämndens beslut att fria PWR Racing överklagas

Här är Sveriges femte motorbranschcollege

BIL Swedens statistiska årsbok Bilismen i Sverige 2018

Yrkesförare fartsyndare på 30-vägar

Innovativt skum för tunna och lätta instrumentpaneler

3

Här märks ingen ångest för Bonus Malus

”De här bilarna tål allt”

Se alla Företagens egna nyheter

Träffa oss på Persontrafik 2018

Dags igen för däcksäsongen

Maxtel Evapor Extraljus 9" LED 25

Personalliggare för fordonsverkstäder - smidigt arbetssätt och snabb inlärning

Med hjälp av Yallotrade minskar fordonens negativa påverkan på klimatet.

Nya EU-regler för märkning av fordon och drivmedelsstationer

Nytt racingfett

Succén Watch & Work fortsätter!

Ändring i Monroe's stötdämpare program

Dags att skrapa - istiden har börjat

E-godkänd färdstrålkastare med värmelins

Ny tjänst för kvalitet och hållbarhetsarbete på däckverkstad

Undvik problem vid reparation av servostyrning

Nytt handvårds program från Carystem

Äntligen en liten starthjälp som verkligen fungerar!

Unik diagnosteknikerutbildning för framtidens verkstäder

Ny smart batteritestare med startmotor- & generatortestarfunktion

Kan ett defekt fjäderbenslager vara farlig?

Vår egenutvecklade lampa för den nordiska marknaden

Dags för Miljö- och Kemidagarna! Boka tidigt 1000 kr rabatt

LED extraljus 9"

Hur fungerar vår nya ABS-testare och hur får du som kund njuta av vår inves...

ColorGlo etablerar närmre samarbete med försäkringsbolagen

Nyhet! Ventilhattar

Europeiska kemikaliemyndigheten hjälper företag att förstå lagstiftningen

Sänd till en kollega

0.137