Jaguar Land Rover ska tredubbla sin försäljning i Skandinavien

| Av Olle Holm | Tipsa redaktionen

Jaguar Land Rover har stora ambitioner. Innan år 2020 räknar man med att tredubbla antalet sålda Jaguar Land Rover i Skandinavien. Allt enligt Henrik Bang, ny CEO hos British Car Import.

Jaguar Land Rover är mitt uppe i en kraftig internationell expansion. Nya fabriker byggs och modellprogrammet blir allt mer sofistikerat. Vissa modeller har redan introducerats, medan andra är på ingång.

Globalt är tillväxtambitionen hög och den är inte mindre intensiv i Skandinavien. Hos British Car Import, som importerar Jaguar Land Rover i Skandinavien, är målet att tredubbla försäljningen i Skandinavien innan år 2020.

Henrik Bang, CEO för British Car Import i Skandinavien, blir den som ska verkställa den skandinaviska tillväxtplanen:

-Vi har lagt grunden och planerna för en kraftig tillväxt. På produktsidan har vi ett modellutbud som blir allt starkare. Jaguar F- Pace har redan erhållit priset “World Car of the Year 2017”, New Discovery visades upp i våras och Range Rover Velar har introducerats med en mängd imponerande nya bilar i kölvattnet. Jaguar XF SportBrake kommer till Danmark, Sverige och Norge inom några månader, och det dröjer ju inte länge förrän Jaguars minsta SUV – E-Pace – har premiär. Inte minst ser norrmännen fram emot elbilen I–Pace? Närmare 900 förbeställningar kan inte ha fel, säger Henrik Bang, som dock tror att det bara är de många nya modellerna som kommer att driva tillväxten.

-Det är uppenbart att vi i takt med den ökade försäljningen behöver utöka antalet Jaguar Land Rover-återförsäljare i alla tre länder. Med planen för en ökad försäljning spår jag att vi grovt räknat kommer att fördubbla antalet återförsäljare innan slutet av 2020, menar Henrik Bang.

I Sverige har landschef Jonas Lindow börjat dra i trådarna och är nu helt fokuserad på att skapa en tvåsiffrig tillväxt under de närmaste åren. Sverige är den klart största marknaden och tillväxten där är en förutsättning för en samlad framgång i Skandinavien. Hur denna tillväxt ska säkras har Jonas Lindlow en fastlagd plan för:

-Vi är traditionellt sett mycket starka på Land Rover och vi ska behålla denna position. Men motorn i vår tillväxt ska komma från Jaguar som alldeles för få svenska kunder i premiumsegmentet är förtrogna med. Det vi behöver göra är att gå ut och berätta hur bra de produkter är som vi redan har och hur många som är på väg inom mycket kort tid, säger Jonas Lindlow och fortsätter.

-Vi lanserade Jaguar F-Pace i våras – en helt ny modell, som är både praktisk och sportig. Inom kort lanserar vi klassens mest dynamiska businesskombi - Jaguar XF SportBrake – en sportig kombi, som landar i ett stort svenskt Fleet & Business-segment. Och självfallet ser vi alla fram emot vår minsta SUV – Jaguar E- Pace, som vi hoppas börja sälja direkt efter nyår. Med det nya modellutbudet är det nu upp till oss att se till att Jaguar blir mer synliga och uppnår en betydligt större försäljning. Detta är nyckeln till den tillväxt vi behöver se i Sverige, säger den svenska landschefen.

Stora ambitioner om ökad försäljning och många nya modeller innebär samtidigt att man blir tvungen att se över antalet återförsäljare i Sverige. För just detta kommer att spela en viktig roll för målet om en ökad tillväxt under de kommande tre åren.

-Jag vill inte sätta en siffra på exakt hur många återförsäljare det rör sig om, men vi har en tvådelad strategi. Till att börja med kommer vi att göra en satsning på våra återförsäljare som ska bli ännu bättre på att ta hand om kunderna – både i försäljningslokalen och på verkstaden. Sedan ska vi naturligtvis också se till att h ett mer finmaskigt återförsäljarnät. Hur många nya återförsäljare som blir aktuellt kan jag inte säga här och nu, men utvecklingen kommer att gå hand i hand med den ökade försäljningen, säger Jonas Lindlow.

Bildtext: Land Rover är ett känt och uppskattat märke i Sverige, medan Jaguar ännu står inför sitt stora genombrott. Detta är dock snart på väg att ändras med introduktionen av Jaguar XF Sportbreak och den helt nya, mellanstora SUV:en Jaguar E- Pace

 

 Håll dig uppdaterad med Motor-Magasinet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

LEDARE: Vi börjar lita på självkörande bilar

Stor satsning på utveckling av självkörande fordon i Stockholm

CHEF-Intervjun: "Vi ska bli mindre säsongskänsliga"

”Japanerna har hela tiden varit skeptiska till dieselteknologin”

Att Toyota och Nissan sakta men säkert fasar ut dieselbilarna ur sina modellprogram är helt logiskt eftersom de aldrig riktigt trott på dieselteknologin. Det menar en tysk professor.

Många hann besikta men majoriteten A-traktorer fick körförbud

Världens snabbaste process för lackarbeten

Nyhetsbrev

Vill se globala åtgärder för hållbar batteritillverkning

Arkiv

Berners i Sundsbruk anlitar DEKRA för kalibrering verktyg

SFVF och Verkstadsföretagarna har startat utbildningen av Branschambassadörer

Tecknen som tidigt antydde japanernas ljumma intresse för diesel

Inte bara bildelar utan 6 miljoner korvar också

Från bildelar till 6 miljoner korvar har Biltema de senaste åren utvecklats till en av de största cafékedjorna i Sverige. Omsättningen i caféerna ökar med 30–40 procent per år.

Volvo Cars tar bort engångsartiklar i plast

Ökad dieselförsäljning under april

Volvo-verkstäder glömmer berätta att trimning kräver registreringsbesiktning

Volvo-verkstäder som säljer Volvos egen motortrimningsats Polestar informerar inte kunden om att bilen måste registreringsbesiktas efter trimningen för att vara laglig att köra. Vissa tipsar till och med kunden om att hålla tyst.

Tusentals Volvo-bilar kan vara olagliga att köra

Mercedes-Benz startar team för Formel E

Ännu ett bilmärke satsar nu på Formel E. Mercedes-Benz EQ Formula E Team är namnet på Mercedes stora satsning på Formel E. 2019/20 debuterar man med två bilar i ABB FIA Formula E Championship.

Sveriges bästa ungdomsmekaniker

Årets slutprov har avslutats och Sveriges bästa ungdomsmekaniker har nu utsetts.

Laddbart ökar i storstäderna

Ny väderfabrik simulerar alla väder

Dragracingens pionjärer möts under EM 7-10 juni

Han tar bilen från Svalbard till Gasoline Street Week

"Laga plast istället för att byta ut"

Allt färre köper begagnade bilar

Försäljningen av begagnade bilar minskade med 3,6 procent under första kvartalet 2018 jämfört med året innan. I mars tappade försäljningen hela 9,8 procent.

Nu införs nya besiktningsregler för gasfordon

De nya regler för besiktning som börjar gälla nu på söndag den 20 maj rör även fordon som drivs med gas. Det handlar om över 20 000 fordon med gastank som innan årets slut måste besiktas enligt de nya kraven.

17 personer omkom i apriltrafiken på väg

PROVKÖRNING: Kan det bli bättre än så här?

Opus har fått stort kontrakt för fordonsbesiktning i Chile

Biltema storsatsar på varuhus

Ford säljer snart bara suvar i USA

PROVKÖRNING: En på dryga dussinet

Plus

CHEF-intervjun: ”Vi har en stor potential att växa i Sverige”

BMW Concept iX3 visas upp på Auto China 2018

Concentric AB utser försäljningschef för motorprodukter i Europa och Asien

Vattenfall storsatsar på laddinfrastruktur för elbilar i Europa

Lesjöforsfjädrar i Nike-skyltning i fashionabel Londonbutik

Klar förbättring inom bilskadebranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Euroracing & LUKOIL på 1:a plats!

Arbetsplanering för verkstad

Nya BMW-godkända hjulbalanserare

≠SECURITY inside : NTN-SNR's chasis products

Fina priser på AC-maskiner

TOTAL lanserar ny toppmodern produkt!

Dekaler till Safelifts pelarliftar

Induktionsvärmare

Släcka tvåor? Är det något för vår verkstad?

FORMAC är i förändring

IRT från Hedson 50 år!

Nyckeln till körkomfort

Foliering av båtskrov till Bil & Marin

Fem tips för att komma igång med arbetsmiljöarbetet på däckverkstaden

Nya medlemmar i GEYSER-Familjen!

TechScaN’R

Styrenheter/Ballaster för xenonstrålkastare

Vad är Digital-Servicebook.com

TOTAL firar viktigt samarbete

Sittskydd från Formac

Actia 3D hjulinställning nu med registreringsummer sök

Herkules AirgoMatic 3213 från Hedson

Vill du ha en egen SNABBFIL?

Så säkerställer du som VD att däckverkstäderna inom kedjan följer lagen

Drivaxel till Opel Meriva

Sänd till en kollega

0.132