23948sdkhjf

Anna Nordkvist blir ny förbundsdirektör på Svensk Bilsport

Tjänsten som ny förbundsdirektör på Svensk Bilsport är nu tillsatt. Ny att leda förbundet blir Anna Nordkvist. Nordkvist kommer närmast från Ishockeyförbundet.  Rekryteringen har pågått sedan i våras. Efter en lång process med flera intressanta kandidater står det nu klart att det blir Anna Nordkvist som blir den nye förbundsdirektören.

-Jätteroligt. Jag ser verkligen fram mot att få börja. Från början när rekryteringsbyrån hörde av sig undrade jag varför de kontaktat mig som inte har någon erfarenhet av bilsport. Men allt eftersom processen fortgått och jag har tagit del av det uppdrag som styrelsen definierat för tjänsten, känner jag att det här är jag. Och att det här är något jag verkligen vill göra, säger Anna Nordkvist. 

Anna Nordkvist kommer närmast från Ishockeyförbundet där hon arbetat som chef för marknad, försäljning och kommunikation sedan 2014. Tidigare var hon Buisiness Arena Manager på Globen. Hon har även arbetat med projektledning inom TV- produktioner så som Idrottsgalan och Grammisgalan. - Jag har både det kommersiella och det ideella med mig från tidigare yrkesroller. Det kommersiella från arbete i amerikanskt bolag under många år och det ideella från Ishockeyförbundet och det tror jag är en styrka för det som väntar, förklarar Nordkvist. 

Anna Nordkvist är född och uppvuxen i Sandviken, men har studerat både i Kristianstad, Gävle och Stockholm. Nordkvist kommer tillträda tjänsten som ny förbundsdirektör i februari 2018. - Jag längtar redan efter att få träffa personalen och att få börja arbeta i min nya roll, säger Nordkvist och fortsätter. - Styrelsen har varit väldigt tydlig om uppdraget där några av prioriteringarna kommer vara att på plats stödja personalen i det dagliga arbetet, utveckla vår kommunikation med rörelsen och se över det kommersiella arbetet samt att vi inom bilsporten måste utveckla arbetet för att bli fler, avslutar Anna Nordkvist.  Svensk Bilsports styrelse har i processen med att finna en ny förbundsdirektör gjort det i samarbete med ett rekryteringsföretag. Ett arbete som pågått sedan i våras. - Ja, det stämmer. En rekrytering av ny förbundsdirektör tar tid och det måste den få göra. Vi har under den här resan haft flera intressanta namn uppe, men när vi tittat på de krav som ställts för den här tjänsten så var det Anna som styrelsen enhälligt valde, säger Kenneth Thorén, Svensk Bilsports styrelseordförande.  

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068