23948sdkhjf

Tvekamp om RallyX Lites-titel i Strängnäs

Två unga hungriga talanger. Fyra poängs marginal och en tvekamp om titeln i RallyX Lites 2017. Värmland och Simon Olofsson mot Skånes William Nilsson i en duell hela vägen över mållinjen i Strängnäs på lördag.

I talangklassen RallyX Lites har säsongen varit en rekordjämn historia i toppen. Inför finalen har två förare gjort ett ryck i tabellen och skiljs åt av endast fyra poäng. Med 30 poäng på spel i finalen är det upplagt för fight och både Simon Olofsson och William Nilsson har målsättningen glasklar inför lördagen.

Simon Olofsson:
– Vi ska gå stenhårt för att vinna tävlingen. Det är enklaste sättet att vinna titeln att hela tiden se till att vara längst fram. Vi går helt klart all-in!

William Nilsson:
– Jag kommer inte spara på krafterna, jag kommer ge Simon en rejäl match och jag kommer gå stenhårt för att ta hem guldet!

Med Olofsson i toppen av mästerskapet är det Nilsson som måste jaga för att ta mästerskapsguldet. Fyra poäng är fullt möjligt att jaga ikapp. En teoretisk chans på titeln har även norrmannen Henrik Krogstad som är 18 poäng efter ledande Olofsson i totalen.

RallyX Lites-klassen samlar imponerande 17-bilar i finalen av RallyX Nordic. Tillbaka igen är syskonen Andreas och Jessica Bäckman för Olsbergs MSE. Med stark formkurva från Götene kommer Vasily Gryazin och Jonathan Walfridson som båda var på pallen i den senaste deltävlingen. Kanske kan någon i den duon utmana Olofsson och Nilsson i toppen av tabellen. Eller varför inte Santosh Berggren som tog sig till final senast. Lites-klassen är ett svårtippat getingbo inför lördagen i Strängnäs.

Klart är iallafall att intresset för att tävla i Supercar Lites-bilen är stort och efter tävlingen i Strängnäs arrangeras ett test av OMSE och JC Raceteknik under söndag och måndag. Kanske kan morgondagens storstjärnor komma fram efter det testet, vem vet?

RallyX Nordic-finalen TV-sänds i SVT2 och SVT Play lördag 23 september med start kl 15.00.

Startlista RallyX Lites, Strängnäs 23 september.

3: Oscar Ortfeldt, Team Färén

6: William Nilsson, JC Raceteknik

9: Glenn Haug, GH Racing Management

12: Anders Michalak, Michalak Motorsport

17: Hampus Rådström, Rådström Motorsport

19: Andreas Bäckman, Olsbergs MSE

26: Jessica Bäckman, Olsbergs MSE

51: Sandra Hultgren, STS RX

52: Simon Olofsson, STS RX

55: Vasily Gryazin, SRT

56: Thomas Holmen, STS RX

66: Santosh Berggren, A Berggrens Bilservice i Floby AB

69: Sondre Evjen, JC Raceteknik

70: Viktor Johansson, Öhmans Motorsport

77: Henrik Krogstad, JC Raceteknik

91: Jonathan Walfridson, Helmia Motorsport

98: Stein Frederic Akre, Team Trysil

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078