23948sdkhjf

ARN på skolbänken för att lära sig mer om Praktisk Bilverkstad

Det uppstår lätt missförstånd eftersom bilars tekniska utveckling är allt mer sofistikerad går fortare och fortare. Hur ser en bil ut innanför karossen? Var sitter kamremmen? Vad är ett topplock? Varför finns det lameller i en bil? Vad använder bilen 100 processorer till? Vad är systematisk felsökning? När är ett däck gammalt? Hur går en felsökning till?

-Redan för några år sedan startade SFVF lektioner i Praktisk Bilverkstad. Upprinnelsen var en domare i Allmänna reklamationsnämnden (ARN) som ställde en fråga till mig, berättar Bo Ericsson vd för SFVF. "Domaren sa, Bosse nu pratar du om MOST nätverk och CAN nät. Jag har inget körkort, har aldrig öppnat en motorhuv på en bil i hela mitt liv, vad är det du pratar om?"

-Det fick mig att börja erbjuda föreläsningar i Praktisk Bilverkstad. Under några få år har vi haft föreläsningar för myndigheter, Hallå Konsument, Konsumentminister Per Bolund, Allmänna reklamationsnämnden, Konsumentverket, Konsumentvägledare o s v., säger Ericsson.

-Det finns inget som leder till så mycket konflikter såsom bristen på kommunikation säger Ericsson. Jag och vår jurist Ulf Stefansson håller många föreläsningar även för verkstäder, skolor, rektorer och verk. Jag ”brinner” för det jag gör och det gör även Ulf som jurist. Det är en oslagbar kombination som har visat sig lyckosam. På samma sätt har Verkstadsföretagarna arbetat med föreläsning för rektorer, kommunalpolitiker, ungdomar och föräldrar.

Häromdagen hade SFVF en föreläsning för 6 domare och 10 beredningsjurister i ARN. Britta Ahnmé Kågerman är inte bara domare utan Britta är också chef för ARN, visade ett väldigt stort intresse tillsammans med personal och domarkolleger.

-På Inspirationsdagen som hålls på Solvalla den 13 oktober kommer Britta återigen hålla en föreläsning för oss i branschen. Intresset för vår bransch och teknikutvecklingen var och är stor ifrån samtliga deltagare berättar Ericsson.

Man passade också på att informera om Godkänd Bilverkstad. Det var  en del frågor kring Godkänd Bilverkstad och den föreläsning som SFVF hade tidigare för konsumentminister Per Bolund. Avslutningsvis var det frågor och fundringar om gasfordon och olyckorna som har förekommit senaste året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11