23948sdkhjf

Unga motorproffs förbereder sig inför het medaljjakt

Stenhård konkurrens kräver träning - just nu förbereder sig motorbranschens unga proffs inför het medaljjakt på Yrkes-VM i Abu Dhabi. Motorbranschens yrkesnämnder har följt och stöttat dem från starten. Den 14-19 oktober är det dags för het medaljjakt på Yrkes-VM i Abu Dhabi. Motorbranschens unga proffs är inga mindre än Olle Karlsson, Elias Karlsson och Jonathan Rydberg för grenarna fordonslackering, bilskadeteknik och personbilsteknik. Just nu ligger de i hårdträning för att ta hem guldet, konkurrensen kommer att vara stenhård.

Motorbranschen har under de senaste åren genomgått en spännande teknikutveckling. Branschen är idag i hög grad digitaliserad och den erbjuder ständigt nya, spännande utmaningar för den anställde.

-Motorbranschen erbjuder mycket goda jobbmöjligheter, i princip får du anställning direkt efter gymnasiet. Det är en spännande framtidsbransch som har genomgått stora förändringar i samband med teknikutveckling och digitalisering vilket även innebär att den ständigt erbjuder nya, spännande utmaningar, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen.

-Branschens tre unga proffs tränar nu stenhårt för att ta hem medalj från Abu Dhabi. Olle, Elias och Jonathan är fantastiska ambassadörer för branschen som behöver attrahera fler ungdomar, rekryteringsbehovet är enormt, säger Johanna Dahlqvist, projektledare för motorbranschens satsning på Yrkes-VM och branschutvecklare på Transportföretagen.

Yrkestävlingarnas syfte är att höja kvaliteten på yrkesutbildningarna och att väcka intresse till att välja gymnasieskolans yrkesutbildningar. Yrkestävlingarna har under de senaste åren etablerat sig allt starkare. Yrkes-VM som äger rum vartannat år och som har funnits sedan 1950-talet samlar numera över 1300 ungdomar från över 60 länder/regioner för att tävla i mer än 50 yrken. Besökarantalet brukar ligga på hundratusen till tvåhundratusen personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079