23948sdkhjf

UBD Group förvärvar Megalans och satsar på smarta bilar

UBD Group satsar på renovering av elektronik och mekatronik till dagens och morgondagens smarta bilar. Genom förvärvet av Megalans AB i Göteborg breddar man kundservicen och erbjuder Europas biltillverkare full kompetens inom området. Megalans verksamhet är anpassad till originalutrustningstillverkare av trottelventiler, navigeringssystem, kombiinstrument, backkameror, displayer och andra infotainmentprodukter.

Som kvalitetsmål för renoveringen har man fastställt att all utrustning som lämnar anläggningen ska ha samma prestanda som en ny produkt, eller överstiga originalspecifikationerna. UBD Group har nått stora framgångar med sin patenterade och miljöcertifierade renovering av DPF (dieselpartikelfilter) På kundlistan återfinns merparten av Europas biltillverkare. UBD startade redan på 70-talet och har byggt upp ett gediget kunnande inom miljövänlig renovering av reservdelar för den europeiska bilindustrin. Bland övriga produkter som återställs enligt tillverkarnas kvalitetsspecifikationer återfinns bl a bromsok, servopumpar och EGR-ventiler.

UBD Group har idag totalt ett 100-tal anställda i Sverige och i Polen. Förvärvet av Megalans är en strategisk utbyggnad av verksamheten inför framtidens alltmer smarta och tekniska bilar. Dagens fordon är utrustade med upp till hundra sensorer. Bara inom några år räknar branschen med att antalet sensorer fördubblas. Därtill kommer utvecklingen av elbilar ge nya behov av renovering av avancerade elektronikprodukter.

Megalans startade sin verksamhet 1976 och har utvecklats i takt med att biltillverkarna byggt in mer elektronik i sina plattformar. I UBD Groups regi räknar man med att göra nyinvesteringar, såväl tekniskt som personalmässigt. Med den nya spetskompetensen kommer UBD Group kunna erbjuda sina kunder ett utbud av elektroniska och mekatroniska renoveringstjänster till såväl personbilar som lastvagnar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078