23948sdkhjf

100% verkstadsinformation och verkstadsjuridik på Ålands hav

I helgen hade Bilia samlat ett 30 tal verkstadsägare i sitt koncept Verkstadspartner. Fredagskvällen började strax före kl 1700 med olika föreläsningar. SFVFs vd Bo Ericsson berättade om vad SFVF gör och varför. Tempot var högt inledningsvis eftersom SFVF arbetar 100% med verkstadsfrågor som berör alla verkstäder dagligen och vi har mycket att informera om säger Ericsson.

Självklart informerades det om Godkänd Bilverkstad, Inspirationsdagen (som är den 13 oktober), Verkstadsföretagarna, Rättigheter och skyldigheter, digitala serviceboken, konkurrensverket och de frågor SVF driver där och mycket mer.

-Intresset var väldigt stort och kvällen avslutades med många juridikfrågor, Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och andra branschfrågor. Jag tycker det är så kul att få feed back kring digitala serviceboken och att vårt initiativ uppskattas, säger Ericsson. Både stora, små, fria och märkesverkstäder gör tummen upp i en omfattning som jag aldrig har varit med om.

-Lördagen ägnade vi åt verkstadsjuridik berättar Ericsson. Jag hade förberett ett antal gamla ärenden som vi har haft uppe i ARN. Jag delade upp deltagarna i fem grupper, varje grupp fick ett eller fler ARN ärenden att arbeta med gruppvis. Den här typen av övning har jag gjort många gånger och den är väldigt omtyckt säger Ericsson.

-När gruppen har kommit fram till ett resultat brukar jag högläsa ärendet men inte nämndens beslut så att alla grupper kan följa med i resonemanget. När gruppen har redovisat vilket beslut de har fattat och vi har resonerat omkring det högläser jag nämndens beslut berättar Ericsson.

-Det ”juridiska språket” kan vara svårbegripligt så vi talar ”vanlig svenska” och jag förklarar och varför hur vi resonerar i ARN och det gillas verkligen säger Ericsson. Att vi också fick nya medlemmar vittnar också om att verkstäder gillar SFVF och att vi presterar resultat för verkstädernas överlevnad, avslutar Bo Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141