23948sdkhjf

OKQ8 Scandinavia fortsätter att satsa på solceller

Solceller kommer att spela en viktig roll i ett framtida hållbart energisystem. Detta är något OKQ8 Scandinavia tagit fasta på när stationen i Västberga utanför Stockholm får Sveriges största solcellsanläggning som installerats på en drivmedelsstation.

– Det känns fantastiskt att vår station i Västberga får den största solcellsanläggningen som någonsin blivit installerad på en drivmedelsstation i Sverige. Det är ett är steg mot ett mer hållbart energisystem och går i linje med vårt hållbara arbete. Solcellerna kommer att stå för ungefär 10 procent av stationens elbehov säger Niklas Sundberg, Försäljningschef på OKQ8 Scandinavia.

I dagsläget har företaget åtta hållbara stationer runt om i Sverige. Ambitionen är att dessa stationer ska drivas med minsta möjliga miljöpåverkan, och att de ska göra av med 50 procent mindre energi än en traditionell station. Under september tar OKQ8 Västberga ett stort steg mot att minska sin elförbrukning när 232 stycken solcellsmoduler, varje modul på 300 W, installeras. Totalt kommer effekten av solcellsinstallationen gå upp i 69,6 kW, vilket motsvarar 65 000 kWh. Detta gör att kunderna kommer att kunna få en varm kopp kaffe uppvärmd av solenergi.

– Vi är mycket glada över att OKQ8 Scandinavia väljer att satsa på solceller på flera av sina drivmedelstationer. De har platta tak och stationerna har en förbrukning dagtid som matchar solelen väldigt bra. Anläggningen i Västberga syns dessutom bra från E4:an vilket gör att tusentals människor varje dag blir uppmärksammade på att solceller fungerar utmärkt i Sverige, säger Johan Öhnell, ordförande i Solkompaniet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.657