23948sdkhjf

Polestar Cyan Racing siktar på dubbel VM-ledning när WTCC fortsätter i Kina

WTCC, VM i standardvagnsracing, är tillbaka i helgen med WTCC Race of China där Thed Björk, just nu tvåa i mästerskapet, tog Polestar Cyan Racings första WTCC-seger förra året. Teamet siktar på att återta en dubbel VM-ledning.– Det finns bara ett mål för mig i helgen. Jag siktar på att segra igen, speciellt då vi är mycket starkare nu jämfört med förra året när jag vann i Kina. Bilen har aldrig varit bättre och medan detta är den jämnaste mästerskapsfighten på många år så tror jag att vi kommer bli svårslagna i resterande del av säsongen, säger Thed Björk.

Den fyrfaldiga svenska mästaren har reducerat avståndet till mästerskapsledaren och Honda-föraren Tiago Monteiro från 49 poäng som mest till bara 12 poäng inför helgen. Teamkollega Nicky Catsburg, 41 poäng från mästerskapsledning på femte plats, är mån om att dra nytta av förberedelserna som gjorts under sommaruppehållet.

Vi har förberett oss så mycket som möjligt inför slutspurten av säsongen och jag känner mig stark. Jag tappade mark på ledarna på grund av ett par oturliga punkteringar i föregående tävlingshelg. Men det är för tidigt och för jämnt för att ta något taktiskt beslut i endera riktning, så vi tävlar vidare med sikte på segrar och att ta så många poäng som möjligt, säger Nicky Catsburg.

En ny utmaning väntar i helgen då den kinesiska tävlingen har flyttats från Shanghai International Raceway till Ningbo International Speedpark, från en mycket snabb bana till en mer teknisk layout.

– Den nya banan är mycket annorlunda och då vi inte har tävlat här innan kommer det bli en stor utmaning. Men vi har anpassat oss väl hittills till nya banor och med förberedelserna som vi gjort under sommaruppehållet så tror jag definitivt att vi är i en stark position. Då vi bara har fyra tävlingshelger kvar är det viktigt att vi arbetar tillsammans som ett team och jag vet att vi har vad som krävs för att slå våra rivaler, säger Néstor Girolami.

Med strax över hälften av säsongen avklarad visar statistiken att Polestar Cyan Racing hittills har tagit tre segrar, nio pallplatser, 19 topp fem-placeringar, fem snabbaste varv och två pole positions. Thed Björk har den bästa snittplaceringen med brutna tävlingar borträknade på 3.73 jämfört med närmsta rival som är Medhi Bennani på 4.27. Nicky Catsburg har näst bästa kvalsnitt på 3.7, bara 0.5 platser från mästerskapsrival och Honda-förare Norbert Michelisz.

Topp fem förare i mästerskapet är separerade med bara 41 poäng med 240 poäng kvar att köra om, något som bäddar för en av de jämnaste titelfighterna i mästerskapets historia.

– Efter vad som känns som det längsta sommaruppehållet någonsin är vi redo att börja tävla igen och VM-kampen är vidöppen. Den kinesiska tävlingen är speciell för oss då vårt moderbolag är baserat i Kina. Vi ser detta som vårt andra hem och vi har en stark skara fans som växer starkare varje som vi tävlar här. Vi kommer gå all in i helgen med målet satt på att lämna Kina i dubbel mästerskapsledning, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

Följ Polestar Cyan Racing under WTCC Race of China på: http://wtcc.polestar.com

 WTCC Race of China

Bana: Ningbo International Speedpark

Längd: 4000 m

Varvrekord (WTCC): TBE

 

Tidsschema

Lördag 14/10

03:00 Free Practice 1 (45 min)

06:45 Free Practice 2 (45 min)

09:15 Kval

10:30 MAC3

 

Söndag 15/10

08:25 Race 1 (14 varv)

09:35 Race 2 (15 varv)

 

Mästerskapsställning

Förare – Topp 5

1 Tiago Monteiro Honda Civic 200 pts

2 Thed Björk Volvo S60 188 (-12)

3 Norbert Michelisz Honda Civic 171 (-29)

4 Mehdi Bennani Citroën C-Elysée 164 (-36)

5 Nicky Catsburg Volvo S60 159 (-41)

9 Néstor Girolami Volvo S60 68 (-132)

 

Tillverkare

1 Honda 574 pts

2 Volvo 566 (-8)

 

Kompensationsvikter Kina

Modell – Tidsdifferens – ViktHonda Civic – +0.0 sek – +80 kg

Volvo S60 Polestar – 0.1 sek – +70 kg

Citroën C-Elysée – +0.3 sek – +50 kg

Chevrolet Cruze – +1.0 sek – +0 kg

Lada Vesta – +1.6 sek – +0 kg

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08