23948sdkhjf

Byt Bil Nordic AB fusioneras med Blocket

Byt Bil Nordic AB fusioneras med Blocket AB. Genom detta strategiska beslut stärker Schibsted sin satsning på fordonskategorin och Blockets team kommer därmed att uppgå till över 200 personer.


– Genom att kombinera våra resurser med Schibsteds globala techteam får vi en kompetens i särklass och kraft att utveckla våra produkter och tjänster snabbt och effektivt, säger Jan Prokopec, vd Blocket.

2016 togs beslutet om ett tätare samarbete mellan Byt Bil Nordic AB och Blocket AB i syfte att leverera de bästa digitala marknadsplatserna till alla i Sverige som vill köpa och sälja fordon. Det resulterade bland annat i ett nytt affärsområde för Fordon på Blocket där Therese Ahlström Brodowsky, vd Byt Bil Nordic AB, tillträdde rollen som affärsområdeschef. Sedan dess har bolagen jobbat tillsammans och tagit fram nya tjänster för landets fordonshandlare. Att Byt Bil Nordic AB nu fusioneras med Blocket AB är ytterligare ett steg i arbetet att stärka Blockets position på fordonsmarknaden.

– Under året har Blocket Fordon och Byt Bil Nordic arbetat allt närmare varandra. Detta har bland annat resulterat i en ny premiumtjänst för bilhandlare och fler produktnyheter kommer lanseras löpande. Målsättningen är som alltid att stötta våra fordonshandlare i deras digitala resa och samtidigt generera bästa möjliga effektivitet, säger Therese Ahlström Brodowsky, Affärsområdeschef Blocket Fordon.

Strategin efter fusionen är att låta Blocket vara den breda marknadsplatsen med annonser från såväl privatpersoner som bilhandlare. Här finns alla typer av fordon, från bilar och båtar till skogs- och lantbruksmaskiner. Bytbil.com fortsätter vara den renodlade marknadsplatsen för professionella bilhandlare med en större bredd av tjänster för handel med fordon, såsom leasingerbjudanden, tjänstebilar och nybilsförsäljning.

– Byt Bil Nordic har spetskompetensen att driva en marknadsplats inom bilhandel. De erfarenheter och den kunskap som medarbetarna har är värdefull för Blockets satsning inom Fordon. Med gemensamma resurser kan vi arbeta smartare och mer effektivt framåt så att Blockets position på marknaden stärks ytterligare, säger Jan Prokopec, vd Blocket.

Fusionen beräknas vara genomförd vid årsskiftet. Byt Bil Nordic AB kommer därefter att upplösas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079