23948sdkhjf

NEVS och DiDi Chuxing tecknade avtal i närvaro av statsminister Stefan Löfven

NEVS AB och DiDi Chuxing har tagit viktiga steg mot ett omfattande samarbete. DiDi, som i Sverige kallats ”Kinas Uber”, är världsledande inom mobilitetstjänster. DiDi har inledningsvis börjat investera i NEVS, med avsikten att bli en av NEVS viktigaste delägare. 

Den formella signeringen av avtalet skedde i Trollhättan på onsdagen den 25 oktober i närvaro av bland andra den svenska statsministern Stefan Löfven.

-Nu har vi en plattform och den rätta partnern för att kunna se till att vår vision blir verklighet. Därför är jag mycket glad åt att i dag kunna offentliggöra detta avtal, kommenterar Stefan Tilk, vd och koncernchef på NEVS. 

Som en bekräftelse på det ingångna avtalet har en första betalning redan förts över från DiDi till NEVS.

Ett av de gemensamma målen är nu att tillsammans utveckla en elbil, helt anpassad efter de mobilitetslösningar som DiDi erbjuder sina kunder. Det handlar också om att ta nya steg mot den revolutionerande självkörande bilen, som kommer ”on demand”. Detta är helt i linje med det så kallade InMotion-konceptet som NEVS för första gången presenterade vid CES Asia i Shanghai i juni.

-Genom att DiDi nu aktivt tar del i design- och utvecklingsarbetet är vi försäkrade om att de här bilarna kommer att vara helt anpassade efter kundernas behov”, säger Stefan Tilk.

Den första bilen som kommer att ingå i det här samarbetet kommer att vara NEVS 9-3.

I DiDi’s långsiktiga planer ingår också att etablera sig på den europeiska marknaden, där NEVS kan bistå med produktion från sin fabrik i Trollhättan.

DiDi meddelade nyligen att man kommer att behöva ha minst 1 miljon elbilar i sin flotta år 2020.

Samarbetet går helt i linje med de två bolagens syn på det gröna samhället och framtidens mobilitetslösningar.

-Vi på NEVS har många års erfarenhet av innovationsutvecklingen, som bygger på Saab-arvet. Nu kombinerar vi det med kunnandet och den starka framåtandan som finns i ett enastående bolag som DiDi. Det är en perfekt kombination som hela ekosystemet kommer att ha nytta av, kommenterar Kai Johan Jiang, ordförande och huvudägare av NEVS.

-Ända sedan NEVS startade har vi arbetat hårt för att förverkliga den här viktiga milstolpen för fordonshistorien”, tillägger han.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141