23948sdkhjf

Nissan kör Formula E från och med 2018-19

Nissan kommer att bli det första japanska bilmärket som är med och tävlar i elbilsmästerskapet FIA Formula E från och med 2018. Beslutet att delta i den snabbt växande elbilsserien Formula E, ger Nissan en mycket uppmärksammad global plattform, varifrån företaget kan sprida sitt budskap om Nissan Intelligent  Mobility – en strategi baserad på tre grundpelare som definierar hur företagets bilar ska drivas, köras och integreras i samhället.

 -Som det ultimata uttrycket för spänningen i att uppleva direkt acceleration och smidig manövrering, vilket är hjärtat i Nissans bilar med noll utsläpp, kommer Nissan att ge racingmästerskapet Formula E extra laddad spänning, säger Daniele Schillaci, executive vice president of Global Marketing and Sales, affärsområde utsläppsfria bilar och batterier, samt ordförande i Nissans ledningskommitté för Japan, Asien och Oceania. Nissan kommer att vara det första japanska bilmärket, som går in i detta snabbt växande mästerskap och med en lång framgångsrik historia inom motorsport bakom oss, ställer vi nu även upp oss på startplatsen för Formula E. Det kommer att ge oss en global plattform, varifrån vi kan föra fram vårt budskap om Nissan Intelligent Mobility till en ny generation av bilsportfans.

-Nissan har ett DNA som är präglat av innovationer inom elektrisk mobilitet, för att inte tala om en lång framgångsrik historia inom motorsport, tillägger Schillaci. Det är ett naturligt steg att vi nu sammanför dessa två nyckelelement genom att delta i Formula E.

FIA Formula E, som lanserades 2014, är ett världsmästerskap inom racing, där teamen och biltillverkarna tävlar med helt eldrivna bilar på en bana i gatumiljö, inne i centrum av vissa stora städer runt om i världen. Alejandro Agag, grundare och VD för Formula E, är mycket glad över att kunna hälsa Nissan välkommen till tävlingen och säger: --Att ha ett namn som Nissan med bland deltagarna är en stor dag för mästerskapet. Det är inte bara fantastiskt att kunna hälsa en ny biltillverkare välkommen till Formula E-familjen. Det är också fantastiskt att det första japanska bilmärket ställer upp. Det visar verkligen hur världsomspännande den elektriska revolutionen är. Japan är ett land som ligger i täten när det gäller nya teknologier och med en av de största anhängarskarorna inom Formula E. Övergången till hållbar mobilitet är på gång och kan inte stoppas. Det ska bli spännande att se Nissans logga på de nydesignade bilarna inför femte säsongen.

Nissan kommer att börja delta i tävlingen när den femte säsongen drar igång i slutet på 2018. Mästerskapet, som bara består av 100% eldrivna bilar, kommer att introducera nya specifikationer för chassi och batteri.

Fjärde säsongen av Formula E börjar i december i år och pågår till juli. Världsmästerskapet avgörs på tävlingar inne i storstäder såsom Hong Kong, Berlin, Paris, New York och Montreal.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095