23948sdkhjf

Provkör laddbilar på eCar Expo

En stor del svenska bilägare vill köpa en laddbar bil nästa gång men många undrar om laddmöjligheterna – och hur känns det egentligen att köra på el.    

På elbilsutställningen eCar Expo i Göteborg och Stockholm i november samlas både nya elbilar och företag som visar upp och informerar om de senaste produkterna och tjänsterna för laddning. Tillsammans med elföretaget DEFA öppnas också en laddgata, eDrive Expo, där besökare får provköra ett flertal av marknadens laddbara bilar.

– Nyfikenheten på elbilar är stor, men även bilisters behov av information om elbilsladdning. Vår ambition är att förse besökarna med en mässa som ger svar på nästan allt detta, med bilar, ladd- och energiföretag, seminarier, debatter och i år även med möjlighet att provköra både bilar, cyklar och minimotorcyklar som drivs av el. Vi vill visa att det också är lustfyllt med eldrift, inte bara nyttigt för miljön, förklarar mässchefen Gunnar Dackevall.

Laddgatan med DEFAs nya laddstolpar och provkörningsbara elbilar och laddhybrider blir välfylld utanför Eriksbergshallen i Göteborg 10-12/11, och Nacka Strandsmässan i Stockholm, 17-19/11. Besökarna kan provköra ett tiotal bilmodeller, bland andra BMW i3, BMW 330e, BMW 530e, BMW 225 Xe, Hyundai Ionic Electric, Kia Optima Plug-in, Kia Niro Plug-in, Mini Countryman PHEV, Mitsubishi Outlander PHEV, Renault Zoe, Volkswagen e-Golf och Volkswagen Passat.

DEFA, global tillverkare av bl a elektrisk värme, larm och digitala tjänster till bil- och fastighetsmarknaden, kopplar upp bilarna på Laddgatan: 

– Bilarna på eDrive Expo laddas med våra nya stationer med dubbla uttag, som passar både bostadsrättsföreningar och kommersiella fastigheter med olika bilägare. Vi har utvecklat en helt ny serie smarta laddstationer och administrativa system som fördelar både ström och betalningar och ökar pålitligheten för att alla bilarna laddas, förklarar Bård Klungseth, CEO för DEFA. 

Men eCar Expo är inte bara bilar. Här får familjerna sitt lystmäte även av elcyklar, minimotorcyklar och spännande små elbilar och leksaker för barn. En särskild provkörningsbana byggas av företaget Jolly Room, som specialiserar sig på offentliga lekrum för barn.

Under fredagen hålls även flera seminarier och debatter som presenteras av BILSweden och eCar Expo, tjänstebilsföretaget Ynnor, Fortum Charge&Drive och Vattenfall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078