23948sdkhjf

Punch Powertrain Solar Teams bil trea i Bridgestone World Solar Challenge 2017

Punch Powertrain Solar Team knep tredjeplatsen i 2017 års Challenger Class i Bridgestone World Solar Challenge, som ägde rum i Australien från den 8 till 15 oktober. Under loppet färdades Punch Two – den soldrivna experimentbilen som utvecklats av ingenjörsstudenter från belgiska Catholic University of Leuven – 3021 kilometer från Darwin till Adelaide med en genomsnittshastighet på 76,2 km/h. Cromax® är teamets silverpartner, och Punch Two kunde inte bara ståta med varumärkets lacker utan även deras logotyp.    

Dries Van den Bergh, varumärkeschef för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) på Cromax, säger: ”Vi är väldigt glada över att se att teamet lyckades höja bilens design och tekniska prestanda och därmed få Punch Two att förbättra sig från femteplatsen från 2015 års lopp. Cromax trappade även upp stödet till teamet från brons- till silverpartnerstatus och tillhandahöll vår tekniska expertis och delade med oss av vår omfattande erfarenhet från motorsport.”

Punch Two lackerades i vitt, blått och grönt, varav samtliga kulörer utvecklats speciellt för teamet av Cromax. Den soldrivna bilen lackerades på Cromax Training Centre i Mechelen, Belgien, varumärkets kurscenter i EMEA-regionen. Cromax tekniska experter hjälpte även teamet med att uppnå sina energibesparingsmål genom att begränsa energiåtgången tack vare ytterst innovativa lacksystem från Cromax.

”Cromax fokuserar på att hjälpa verkstäder att förbättra produktiviteten. Därför är många Cromaxprodukter utvecklade för att lufttorkas, vilket bidrar till att optimera arbetsflödet och spara tid. Men det möjliggör också minskad energiåtgång i varje steg under lackappliceringen, och detta var väldigt viktigt för teamet eftersom de ville göra Punch Two energisnål och miljövänlig – inte bara ute på vägen utan även under hela tillverkningsprocessen”, säger Van den Bergh.

Och detta fokus lönade sig för teamet eftersom de vann innovationspriset med sitt nya fyrhjulsstyrsystem som gjorde att de kunde ”segla på vägen” och utnyttja vindenergin för att få lite extra fart.

 

Bridgestone World Solar Challenge, som firar 30-årsjubileum 2017, är en världsberömd tävling för soldrivna experimentbilar vars syfte är att uppmuntra utveckling och implementering av energisnåla, utsläppsfria transporttekniker världen över. Under loppet, som går av stapeln vartannat år i Australien, måste bilarna korsa kontinenten och färdas mer än 3000 kilometer genom ett av världens mest krävande landskap. Enligt reglerna ska 90 procent av bilens energi komma från solen eller återvinnas från bilens rörelseenergi.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109