23948sdkhjf

Nu kommer den uppkopplade motorcykeln

Boschs vision är att skapa en framtid med olycks-, stress- och utsläppsfri trafik. Den framtiden infattar även tvåhjuliga fordon. Under EICMA 2017 i Milano kommer Bosch visa upp en mängd uppkopplade lösningar för framtidens motorcykel.

 Bosch ser att motorcykeln som en given plats i framtidens väger och med innovativa lösningar jobbar Bosch för en säkrare, effektivare och roligare MC-körning. För att framtidssäkra motorcykeln utvecklar Bosch bland annat uppkopplade system som gör det möjligt för motorcyklister att kommunicera med fordon, omgivningen, andra trafikanter likt en digital sköld. 2025 kommer mer än 70 procent av nyregistrerade motorcyklar vara uppkopplade.

- Lösningar för autonom och uppkopplad mobilitet driver på utvecklingen av bilar i en otrolig takt; om motorcyklarna ska hänga med i utvecklingen och vara en del av framtidens trafik krävs det att de förses med samma teknologi, säger Dr. Dirk Hoheisel, styrelsemedlem i Robert Bosch GmbH.  

Även mindre, tvåhjuliga fordon kan dra fördel av Boschs teknik. Bland annat har Bosch tagit fram marknadens första ABS för elcyklar som kortar ned bromssträckan och minimerar risken att cyklisten flyger över styret vid kraftig inbromsning. Enlig en Bosch-undersökning skulle 25% av elcykelolyckor undvikas om alla cyklar utrustades med ABS-bromsar.

Parallellt med utökade satsningar inom elektromobilitet arbetar Bosch också med att effektivisera motorcyklars förbränningsmotorer. Det möjliggör för dagens motorcyklar att uppnå de senaste utsläppskraven samtidigt som de möter marknadens efterfrågan på hög prestanda.  Under EICMA 2017, i Milano 9 till 12 november, kommer Bosch presentera de senaste lösningar för dagens och framtidens motorcykel.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078