23948sdkhjf

BMW drog storpublik till Tekniska Museet

Det blev publikrekord på Tekniska Museet i Stockholm när BMW bjöd in till kvällsseminarium om 3D-printing. För de intressanta föreläsningarna stod – utöver BMW – representanter för Siemens, Cellink och forskningsinstitutet Swerea.

BMW:s satsning lockade hela 120 personer till Tekniska Museet på Djurgården.

– Det är sällan man ser så många intresserade vid den här typen av arrangemang på kvällstid, verkligen glädjande med så mycket publik säger Karsten Larsen, ordförande för föreningen Tekniska Museets vänner.

Under kvällen diskuterades ämnet 3D-printing intensivt under ledning av Willy Silberstein, moderator för seminariet. Bland annat visades en 3D-printer med kapacitet att skriva ut mänskliga organ som exempelvis öron. Dominik Rietzel från BMW Group i München kunde berätta att flera delar, bland annat instrumentpanelen, i framtidsbilen Next 100 är 3D-printade. Samtidigt visade han exempel på hur 3D-printing också blivit ett viktigt instrument för att återskapa reservdelar till BMW-klassiker från svunna tider.

Dominik Rietzel hade också med sig så kallade ”side scuttles”, de för MINI så karakteristiska emblemen på flyglarna. Det speciella med just dessa ”side scuttles” är att de är individualiserade med namn och därför 3D-printade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109