23948sdkhjf

Storaffär i bilhandel när Börjessons köper Jeppssons

Börjessons förvärvar Jeppssons, och tar därmed över återförsäljarkontraktet för Volkswagen, Audi, Skoda och Scania i Blekinge med verksamheter i Karlshamn, Karlskrona och Ronneby. Båda familjeföretagen har under lång tid haft goda kontakter och ser möjligheter till fortsatt utveckling och att få bättre förutsättningar i framtiden.

Börjessons har personbilsverksamhet i Alingsås, Ängelholm och Helsingborg och lastbilsanläggningar i Alingsås, Östra Ljungby, Hässleholm och Kristianstad. De senaste åren har Börjessons moderniserat och investerat stora summor i sina anläggningar, men med företagsförvärv sker nu en annan långsiktig investering.

– Vi har haft en stabil tillväxt genom åren och alltid med god lönsamhet. Att som återförsäljare växa organiskt på en begränsad geografisk marknad är svårt och därför är förvärv en naturlig följd till vår utveckling. Att övertagandet sker nu beror på att branschen står inför nya utmaningar, samtidigt som vi tar ett större kliv och kan fortsätta att utvecklas. Vi har under flera decennier haft en god relation med Jeppssons och ett bra samarbete, inte minst inom däckmarknaden. Det skall bli väldigt trevlig och intressant att välkomna en ny grupp in i Börjessons, säger Lennart Börjesson, koncernchef.

Båda företagen arbetar inom Volkswagen-Scaniagruppen i Västra Götaland, Skåne och Blekinge. Börjessons-koncernen har 300 medarbetare och omsättning på 1,5 miljard och Jeppssons har 90 medarbetare och omsätter 420 miljoner. I och med sammanslagningen blir Börjessons en av de större återförsäljarna inom Volkswagen-Scaniagruppen.

– Jag tror att vi på Jeppssons har lika värderingar som Börjessons och har alltid haft en bra relation. Tanken på närmare samarbete och eventuell sammanslagning har funnits under lång tid. När frågan från Börjessons kom så var det först både smickrande och nervkittlande. Jeppssons är ju vårt familjeföretag och det finns mycket känslor med, men ju längre tiden har gått och ju mer som vi har förhandlat desto starkare är övertygelsen om att detta är både klokt och smart för oss, vår personal och våra kunder, säger Anna Lindqvist, vd och delägare av Jeppssons.

Ägarskiftet skedde 1 november och till att börja med kommer företagen att verka under befintlig flagg och varumärke. Ett eventuellt namnbyte ligger längre fram i tiden. Dock kommer lastbilsverksamheterna att slås ihop under Börjessons Lastbilar och den pågående satsningen på ny lastbilsanläggning i Kristianstad kommer att innebära att Börjessons stärker sin position i norra Skåne och nu även Blekinge.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079