23948sdkhjf

Avslutar jubelsäsongen med ännu en seger

Johan Kristoffersson, som redan är årets världsmästare i FIA World Rallycross, dominerade den sista omgången av 2017 års säsong och tog en sjunde seger i Kapstaden. World RX i Sydafrika var en nästan perfekt händelse i vad som varit en spännande och lysande säsong för PSRX Volkswagen World RX Team Sweden. Efter ett tillfälligt bakslag i det senaste racet i Tyskland var Johan tillbaka i toppform när serien kom till Afrika för första gången. Den svenska superförarens senaste seger betyder att han stått på pallen 10 gånger av tolv. Det kan inte bli mycket bättre än så på motorsportens elitnivå.

– Säsongen har varit helt otrolig, säger Johan.

- Jag kan knappt tro vad jag lyckats med. Än en gång måste jag tacka Petter Solberg (ägare av teamet PSRX Volkswagen Sweden) och hela teamet – tillsammans har vi varit så starka hela säsongen. Jag trodde att det skulle var möjligt när vi pratade om det i början av säsongen, men att vi lyckades så här bra är fantastiskt.

- Det här var ett fantastiskt sätt att avsluta säsongen. Den sjunde segern innebär att jag vunnit mer än hälften av loppen – det är inte ett dåligt år!

Trefaldige världsmästaren och team-ägaren Petter Solberg kämpade mot Mattias Ekström om andraplatsen i 2017 års förarmästerskap i World RX. Ett silver att lägga till teamets guldmedalj och till team-kollegan Johan Kristofferssons guld skulle ha gjort ett perfekt år.

Men till slut missade han chansen knappt.

- Det är naturligtvis en liten besvikelse att jag inte tog silvret, säger Petter Solberg, men se bara vad teamet, som inte ens existerade för ett år sedan, lyckats med! Jag är så stolt över vad vi gjort. Johan har slagit så många rekord i år och hela teamet, alla i PSRX Volkswagen Sweden har arbetat så hårt – den här helgen och det här året är tack vare den och jag kan inte tacka dem nog mycket!

- Mattias Ekström är en tuff förare och vi visste att det skulle bli en hård kamp, och det blev det. I slutet på semifinalen var vi så nära varandra att det var helt otroligt, och samma sak i finalen. Jag försökte allt men det gick inte att passera honom. Men det är OK. Vi har tagit tillräckligt många guld för ett år

Result från Sydafrikas World RX

1 Johan Kristoffersson   4 m 23,751s

2 Timmy Hansen           4 m 24,669s

3 Mattias Ekström         4 m 26,702s

4 Petter Solberg            4 m 27,168s

5 Timo Scheider            4 m 29,189s

6 Kevin Hansen             bröt tävlingen

2017 års World RX, förarmästerskapet:

1 Kristoffersson             316 poäng

2 Ekström                      255 poäng

3 Solberg                       252 poäng

4 Loeb                           214 poäng

5 Hansen                       201 poäng

6 Bakkerud                    194 poäng

2017 års World RX, team-mästerskapet

1 PSRX Volkswagen Sweden           543 poäng

2 Team Peugeot-Hansen                  415 poäng      

3 EKS                                                380 poäng

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094