23948sdkhjf

Exclusive Cars blir första AEC-återförsäljaren

Som officiell importör och auktoriserad distributör för Dodge- och Ram-fordon, samt MOPAR reservdelar i Sverige och i alla andra medlemsländer inom Europeiska Unionen och den Europeiska Frihandelssammanslutningen (EFTA)1, så får AEC sin första officiella återförsäljare i Sverige tillsatt.

Exclusive Cars är den första svenska AEC-återförsäljaren som får statusen som certifierad Officiell återförsäljare av Dodge- och RAM-fordon. Den Stockholmsbaserade återförsäljaren har två anläggningar i området, en i Västberga med Showroom och fullservice verkstad och en i Täby med ytterligare en fullservice verkstad. Fler utnämningar kommer att följa.

Avtalet innebär att AEC-återförsäljare i Sverige kan få statusen och certifieringen som Officiella Sales- och Service Points för Dodge- och RAM-märkerna, vilket också ger full tillgång till Dodge och RAM Corporate Identity (CI), servicecertifikation och teknisk utbildning. AEC har för nuvarande ett växande nätverk med över 130 återförsäljarpartners runt om i Europa.

 

Sverige har sedan flera år tillbaka varit en av de största marknaderna för AEC. Tillväxten har varit enastående och AEC har nyligen i stort sätt fördubblat sitt team för att kunna stimulera den kontinuerligt ökade efterfrågan. Samtidigt strävar AEC för att alltid erbjuda bästa möjliga service, där bland annat AEC hanterar hela registreringsprocessen av fordonen.   

AEC upprätthåller ett fräscht och aktuellt lager med fordon i Antwerpen, Belgien, med sin egen Teknik- och Forskningsavdelning för att säkerställa hög-kvalitativa homologeringar och konverteringar till de europeriska standarderna. Alla återförsäljarpartners drar nytta av AEC:s överlägsna tekniska- och After-Sales support, AEC:s premium garanti och finansieringsprogram med mera. AEC utför även LPG-konverteringar i samarbete med Prins, en världsledare inom alternativa bränslelösningar baserat i Nederländerna. 

AEC har sitt huvudkontor i Kanada och är en långsiktig partner till FCA-koncernen (Fiat Chrysler Automobiles) i Europa. År 2011 skrev AEC sitt första kontrakt med Chrysler – som Auktoriserad Importör till EU och EFTA marknader. Sedan dess har AEC utvecklat ett återförsäljarnätverk runt om i kontinenten, i synnerhet i Tyskland där AEC nu har 40 återförsäljarpartners. Detta nätverk har tillgång till Dodge och RAM:s fordonsserier såsom Charger, Challenger, Durango och RAM 1500, samt reservdelar från MOPAR.

AEC var nyligen involverad i 2017 FCA International Produkt Forum i Detroit, Michigan. AEC:s Andrew Pilsworth (VD och Koncernchef) och John Muratori (Operativ chef) deltog tillsammans med Officiella Distrubitörer för FCA från hela världen för en omfattande introduktion till nuvarande och framtida produkter. Forumet hölls av Chefen för Jeep Brand, Mike Manley och Vice Ordförande för RAM Brand International, Mr. Bob Hegbloom.

 

Att vara en del av detta Forum möjliggjorde för både AEC och dess europeiska återförsäljarnätverk att förstå FCA:s globala strategier, integrera nya processer och procedurer, samt att testa de nya modellerna för 2018. Att dela idéer, passion och engagemang för RAM- och Dodge-märkerna med FCA:s ledande befattningshavare, produktchefer och designers ger AEC och dess återförsäljare en strategisk fördel för framtida marknadsaktiviteter.

 

Om AEC

AEC är en auktoriserad importör för DODGE och RAM-märkerna i Europa i samarbete med FCA US LLC. Fordonen är tillverkade i Nordamerika av FCA och konverterade i AEC:s fordonsprocesscenter i Antwerpen för att uppfylla europeiska standarder och föreskrifter, samt höga kvalitétsförväntningar från den lokala konsumenten. Importören garanterar smidig distributionsprocess till återförsäljarnätverket genom att tillhandahålla ett brett utbud av centraliserade tjänster, inklusive teknisk konvertering, europeisk korrosionsskydd, full europeisk garanti och bildelar – allt för att matcha fabrikskvalitet. AEC:s professionella nätverk räknar nu med över 130 återförsäljare som täcker stora delar av Europa. Dessa kan hittas genom att använda online-lokaliseraren av återförsäljare på importörens hemsida (www.aeceurope.com).

Sedan introduktionen som ett fristående varumärke år 2009 har Ram Trucks som Amerikas mest hållbara pickuper, stadigt utvecklats till en marknadsledare. Genom att skapa en tydlig identitet för Ram Trucks, har det blivit möjligt för varumärket att koncentrera sig på kärnkunder och de funktioner som är värdefulla. För att vara bäst krävs det engagemang för innovation, kapacitet, effektivitet och hållbarhet. Ram Truck investerar väsentligt i sina produkter, infunderar dem med bra utseende, förfinad interiör, hållbara motorer och exklusiva funktioner som förbättrar kapaciteten ytterligare. Både privata och kommersiella Ram-kunder har brett utbud av behov och kräver att deras fordon har hög kapacitet. Detta är anledningen till att Ram Trucks är konstruerade för att leverera hela paketet. 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.596