23948sdkhjf

Här kommer (kanske) den nya flygande Volvon

Biltillverkaren Geely, som bland annat äger Volvo Cars, har förvärvat det amerikanska bolaget Terrafugia, ett företag som under flera år utvecklat flygande bilar. Terrafugias mål är att redan 2019 kunna leverera en flygande bil. Kanske kommer det att stå Volvo i fronten, nosen på den.

Internationella media har redan uppmärksammat köpet och beskriver numera Geely som ett riktigt framtidsföretag som vågar satsa på mobilitet i alla dess former.

Terrafugia, som startades 2006, blir ett helägt dotterbolag till Zhejiang Geely Holding Group. Efter introduktionen av en flygande bil kommer 2023 ett fordon med VTOL, för ”vertical take-off and landing” och betyder alltså att bilen inte behöver en lång bana för att starta och landa, utan det sker vertikalt.  Kan alltså lyfta rakt upp från p-platsen.

– Terrafugias team ligger i framkant när det gäller att göra verklighet av en flygande bil och att hitta den ultimata mobilitetslösningen. Det här är ett otroligt spännande område och vi tror att Terrafugia kommer att förändra mobilitet som vi känner till den och utveckla en helt ny industri. Geelys investering i företaget visar vår tro på deras vision, säger Geelys grundare och styrelseordförande Li Shufu. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063