23948sdkhjf

Yrkesutbildningar leder till jobb i branschen

Sveriges Fordonsverkstäders Förening SFVF och Verkstadsföretagarna engagemang ökar stadigt. Skolverkets rapporterar att 70% av yrkesutbildningar till vår bransch leder till arbete vilket är oerhört glädjande säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF)

Vi sitter inte ”fast i gamla strukturer” och vi är inte rädda för att pröva nya metoder för att nå resultat säger Bo Ericsson på SFVF. Branschens tekniska utveckling borde leda till att attrahera ännu fler ungdomar till vår bransch men få ungdomar har förstått utvecklingen. Tidigare vart det en vikande trend med ungdomskullar men nu ökar antalet ungdomskullar men till vår bransch söker allt färre och det är väldigt bekymmersamt säger Benny Wallin utbildningsansvarig Verkstadsföretagarna.

Både SFVF och Verkstadsföretagarna är öppna för att prova nya metoder för att locka unga att söka sig till vår bransch säger Benny Wallin. Branschskolor är ett sånt exempel d v s när vi i branschen startar en gymnasieskola som Promeister har gjort. Till den skolan är det fler sökande än vad man kan ta emot, bättre kvittens än så kan du inte få säger Bo Ericsson. Den här typen av banbrytande engagemang och intresse för branschens utveckling gillar jag säger Bo Ericsson.

Samma sak när Skolverket väcker nya idéer med Yrkespaket vittnar det om en helt ny form av utbildning som vi stödjer säger Benny Wallin. Idag är det ca 376 000 människor arbetslösa varav 87 000 är unga människor. Kan vi i branschen sysselsätta fler unga människor via utbildning i de nya Yrkespaketen det känns dubbelt bra. När vi läser Skolverkets rapport om att 70% leder till anställning känns det så meningsfullt och nu ska vi öka takten ytterligare avslutar Bo Ericsson.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109