23948sdkhjf

BASF stödjer unga sprutlackerare

BASF:s Coatings-division är en stark global partner till Yrkes-VM, genom att bidra till tävlingen med stor expertis inom billackering. Syftet med VM-tävlingarna är att motivera unga över hela världen att välja ett hantverks- eller teknikyrke. För att stödja begåvade blivande sprutlackerare och unga talanger har BASF:s Coatings-division avtalat att vara global sponsor för paraplyorganisationen WorldSkills International minst till och med 2019.

I 2017 års WorldSkills-final använde de tävlande inom billackering enbart produkter från premiummärket Glasurit från BASF:s Coatings-division.

Genom att sponsra Yrkes-VM hoppas BASF:s Coatings-division visa unga med ambitioner hur spännande sprutlackeraryrket kan vara, med det övergripande målet att locka en ny generation billackerare. Under tävlingen kommer deltagarna i denna kategori att använda uteslutande produkter från BASF:s stora portfölj med lackmärkena Glasurit och R-M samt RODIM-serien av lackrelaterade produkter. ”Billackeraryrket har lidit brist på ambitiösa kandidater i många år. Med vårt aktiva åtagande vill vi visa att det är ett viktigt yrke med bra karriärmöjligheter. Den här typen av tävlingar, dit även internationella R-M Best Painter Contest hör, visar yrkets mångsidighet, som kräver både hantverksskicklighet, hållbarhetstänk och handlingskraft, förklarar Dr Harald Borgholte, Global Strategic Marketing & Product Development, BASF Coatings.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093