23948sdkhjf

AP&T tilldelas Quality Innovation Award 2017

 AP&T, med huvudkontor i Ulricehamn, har fått ännu ett prestigefyllt pris för sin unika produktionslösning för formning av höghållfast aluminium. Företaget tilldelas Quality Innovation Award 2017 i Sverige av SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling.

– Vi är väldigt stolta över att resultatet av vårt senaste innovationsarbete uppmärksammas och belönas av SIQ. Vår nya teknologi för formning av höghållfast aluminium skapar verklig kundnytta och gör det möjligt för fordonsindustrin att möta efterfrågan på lättare, säkrare och energieffektivare bilar, säger Dr. Christian Koroschetz, CTO, Technoloy Development på AP&T.

Domarkommittén motiverar sitt beslut så här: "Genom ett holistiskt och systematiskt tillvägagångssätt, som kombinerat många olika kompetenser, har ny rationell teknik för komplex formning av höghållfast aluminium utvecklats. Med den nya tekniken kan materialets tjocklek och vikt minska radikalt, vilket leder till lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan samtidigt som krocksäkerheten ökar. Tillsammans gör det här innovationen till ett viktigt genombrott i aluminiumproduktionstekniken."

Tidigare i år tilldelades AP&T den internationella utmärkelsen Altair Enlighten Award 2017, som premierar betydelsefulla viktbesparande innovationer för bilindustrin.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11