23948sdkhjf

Tire Cologne 2018: Däckbranschen gör sig redo för framtiden med ny däckmässa

Däckbranschen representerar en hög grad av innovation - både på tillverkarsidan och på detaljhandeln – och har möjligheter att bli ännu starkare internationellt. BRV, den tyska handelsorganisation för branschen satsar därför stort på den nya internationella mässan Tire Cologne som kommer att äga rum i Köln vartannat år från 2018. Premiär den 29 maj tom 1 juni 2018.

Köln-mässan har arbetat i tre år med att förbereda den nya däck-mässan som blir en viktigt mötesplats för branschen sedan mässan Reifen i Essen gått ihop med Automechnika i Frankfurt.

Hela däckindustrin och däckhandeln kommer att finnas på plats och man vänder sig till alla sektorer av branschen från tvåhjulingar och bilar till lastbilar och dumpers.

Däckindustrin och däckhandeln med närstående verksamheter som fälgar och regummering kommer att ställa ut liksom extratjänster för däckverkstaden som bromsar, lampor, motorservice och stötdämpare.

Det kommer också att bli workshops, utbildning, seminarier, tips för framtiden, ny teknik och mycket mera.

Tyskland som är Europas billand nummer 1 har en gigantisk däckmarknad. År 2016 såldes cirka 207 miljoner däck för personbilar, fyrhjulsdrivna fordon och lätta lastbilar i Europa varav cirka 48 miljoner i Tyskland. Dessutom med en mycket stor andel däck för lastbil och buss.

.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109