23948sdkhjf

Autoexperten storsatsar med nytt LDC i väst

Den 4:e december öppnade Autoexperten portarna för ett nytt LDC, lokalt distributionscenter på södra Hisingen.

I KG Knutsson:s egen byggnad tar Autoexperten hand om bottenvåningen på 1600 m2 och fyller denna med en mindre butik, utbildningslokaler och ett mycket omfattande lagerupplägg.

- Det skall verkligen bli spännande att leda vårt team på 10 personer för att öka vår marknadsandel här i Göteborg och Västsverige, säger Fredrik Skarpsjö, som är verksamhetsansvarig för Autoexperten i väst. Med de resurser vi nu får här och den back-up som centrallagret i Enköping och huvudkontoret ger oss, känns det som en mycket stimulerande utmaning.

- Det nya i satsningen och i vår strategi är att Autoexperten och KGK nu vill placera ut sitt lager närmare marknaden för att öka servicegraden, berättar Lars Frank, vice vd för KG Knutsson AB. Vi kallar nu Göteborgsenheten för LDC, lokalt distributionscenter och det är vårt första LDC i Sverige. Vi vet att verkstäderna behöver ha snabba och så kompletta leveranser som möjligt för att kunna fullfölja varje reparationsuppdrag och då vill det till att vi kan leverera komplett, tillägger Lars. Och eftersom vi nu satsar i Västsverige så börjar vi vår LDC satsning där.

När det gäller teamet som kommer att driva och utveckla affären ingår sedan i våras personal från tidigare Carl Larsson & Söner. Autoexperten förvärvade Carl Larsson & Söners verksamhet i våras. Vid övertagandet medföljde 3 anställda som idag finns med i det nya teamet hos Autoexpertens LDC på Ruskvädersgatan 14 på Hisingen.

- Vi arbetar med en hög servicenivå och för att kunna möta behovet har vi på vårat LDC 4 personer med huvudfokus på innesälj/verkstadssupport, 2 personer på drift, 5 budbilar. Bearbetningen av marknaden sköts av 3 personer med olika fokusområden för att ytterligare stärka vår lokala närvaro, säger Fredrik Skarpsjö.

- För egen del leder jag denna satsning på både lokal och regional nivå. Jag dyker upp som spindeln i nätet både ute hos kunder, i våra butiker och på KGK:s huvudkontor i Sollentuna med fullt fokus att utveckla vår och våra kunders affär, säger Fredrik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062