23948sdkhjf

Laddstationerna ger nya kunder

De har byggt en ny parkeringsplats för laddstationer och upplåter marken gratis till laddoperatören. ”Vinsten för oss blir nya kunder”, säger Annette Hjalmarsson som driver restaurangen och rastplatsanläggningen Tindered Lantkök.

Årsskiftet 2016-2017 installerades sex snabbladdstationer för Tesla samt två laddstationer för vanliga elbilar hos rastplatsanläggningen Tindered Lantkök, invid E22 tre mil norr om Västervik. I somras var hela området med ny parkeringsyta med belysning helt färdig.

Klicka på bilden till höger för att visa BILDSPELET.

Alla markarbetena runt laddstationerna bekostades av Tindered Lantkök, berättar ägaren Annette Hjalmarsson:

Vi ser det som en möjlighet att locka nya kunder; de som behöver stanna och ladda sin elbil och gärna tar en fika eller en bit mat under tiden.

Laddstationerna ägs och driftas av Linköpings kommunala energibolag Tekniska Verken samt statliga Vattenfall, vilka också ombesörjt elanslutning och betalar för elförsörjningen. De som ansluter sin Tesla till någon av Teslas snabbladdare har gratis laddning medan de som använder de andra två laddarna får betala för sni elförbrukning.

Så här långt är man nöjda med investeringen i parkeringen för laddstationer, berättar Annette:

Ja, det känns bra. Det är många som stannar, märker vi. Det är lite mer kring helgen, och till sommaren blir det nog mera jämn tillströmning av folk under hela veckan.

Några problem med elbilägare som inte vet hur de ska använda laddstationerna har man hittills inte märkt av.

Nej, det fungerar bra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078