23948sdkhjf

LBM Autoparts är ny distributör till S-Tec Service Technologies och Getrag

Genom att teckna ett distributörsavtal med S-Tec, Service Technologies GmbH & Co, tar LBM Autoparts i Stenungsund ännu ett steg i företagets strategi mot att bli en mycket komplett leverantör av reservdelar till automatlådor, DSG/DCT, manuella växellådor och 4WD system. Avtalet innebär att LBM Autoparts breddar sortimentet med reservdelar och kompletta drivlinor inklusive manuella växellådor för bland annat bilar med fyrhjulsdrift. LBM Autoparts kommer även att erbjuda transmissionslösningar från ATC och Getrag som också ingår i Magnakoncernen.

S-Tec är ett dotterbolag till Magna International som är Nordamerikas största bilunderleverantör. Magna förvärvade för ett par år sedan transmissionstillverkaren Getrag som har ett nära samarbete med biltillverkare som Ford, BMW, Daimler och Volvo. Getrag har en mycket stark marknadsposition inom området dubbelkopplingsteknik där företaget anses som teknikledande. Då S-Tec och Getrag etablerat ett nära partnersamarbete under konceptet ”Transmission Partnership” kommer LBM Autoparts att även att ta in Getrags transmissionslösningar i sortimentet.

S-Tec är ett av världens ledande företag när det gäller drivlinor till bilar med fyrhjulsdrift. Inte minst inom området ”Offroad” har S-Tec byggt upp en unik kompetens, Företaget tillverkar kompletta drivlösningar och har även ett brett program med skräddarsydda reparationssatser och komponenter. S-Tec har ett unikt Offroad Competence Center och är global distributör av reservdelar från Puch G och Pinzgauer.

LBM Autoparts vd Erik Stålebo ser distributörsavtalet som ett viktigt steg mot målet att bli en ännu bredare leverantör av drivlinor och transmissionslösningar. Han ser det också som en bekräftelse på att LBM Autoparts marknadsposition blir allt starkare.

-Att ett så stort och världsledande företag som S-Tec väljer att teckna ett distributörsavtal med oss är givetvis både glädjande och viktigt för vår fortsatta expansion. Både S-Tec och Getrag har en oerhört stark marknadsposition och det gör att vi blir ännu starkare på vår nordiska hemmamarknad samtidigt som det gynnar vår satsning på Tyskland där vi etablerat ett säljkontor med lager. Historiskt sett har Getrag varit inriktat på att vara en stark bilunderleverantör. Tillsammans med S-Tec är man nu också en komplett leverantör till bland annat bilverkstäder och det är en satsning som även gynnar oss då Getrag är ett så starkt varumärke, säger Erik Stålebo i en kommentar till det nya distributörsavtalet.

Magna International har mer än 160 000 anställda och drygt 300 produktions- och utvecklingsenheter i ett globalt nätverk som täcker 29 länder. Getrag bedriver verksamhet i drygt 20 länder och har mer än 1 000 ingenjörer som utvecklar transmissionslösningar till allt från små personbilar till exklusiva sportbilar. Även S-Tec har en bred global verksamhet och bolagens samlade kapacitet gör att Erik Stålebo har stora förhoppningar inför framtiden.

-Vi blir en komplett partner även till mer konventionella bilverkstäder och det gör att vi får en bredare kundbas. Att vi tecknat avtalet samtidigt om vi inleder vår satsning på en egen e-shop gör också att vi kan erbjuda ett totalkoncept med både starka varumärken och en användarvänlig inköpsportal. För bilverkstäderna och våra övriga kunder innebär det att man enkelt kan hitta det man söker trots att vårt sortiment nu växer kraftigt med S-Tecs och Getrags produkter, avslutar Erik Stålebo.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064