23948sdkhjf

Verkstadsföretagarna och SFVF specificerar sina krav på en modern utbildning

Verkstadsföretagarna och SFVF har i mellandagarna ansökt om ett viktigt statsbidrag hos Skolverket för att vidareutveckla APL (arbetsplatsförlagt lärande på företag) inom en viss region och engagera företagen och skolorna genom en Branschambassadör. Statsbidraget är mycket viktigt för att få igång företagens återväxt.

-Om vi får Statsbidrag kommer vi att bl a att lyfta fram en värdig APL för våra minoritetsyrken som däck, glas, smart-repair för lack och bilskada och andra specialtekniker, säger Benny Wallin som är utbildningsansvarig på verkstadsföretagarna och blivande projektledare. För att lösa våra blödande medlemsföretags personalsituation och ge arbetslösa chansen till ett jobb, är vi öppna för att stödja en utbildning av elevergrupper av arbetslösa och invandrare med begränsade språkkunskaper.

-Vi kommer under 2018 att ha som ambition och mål att i samverkan med Skolverket, Kommunala vuxenutbildningen, Försäkringskassan sträva mot nya och moderna utbildningsformer och system, baserade på en seriös tanke om att skapa varaktiga jobb inom vår teknikintensiva bransch, säger Bo Ericsson, vd för SFVF. APL är en viktig del för att nå yrkesutbildningens mål. Med bakgrund av att vi representerar över 2 300 medlemsföretag som blöder i ambitionen att hitta nya medarbetare har vi målmedvetet diskuterat vad som behöver ändras på i en ny modern Fordonsutbildning. Vi vet också att för lite personal i en bransch leder endast till höjda priser, mindre lönsamhet och en huggsexa på personal.

-Rätt person på rätt plats gagnar hela produktionskedjan och ger framför allt ungdomar en riktig värdegrund för framtiden, fortsätter Benny Wallin. Hn ger följande exempel på nyheter man gärna utvecklar och diskuterar: NYHET 1. Ej läsårsbunden utbildning NYHET 2. Flexibel studiegång NYHET 3. Utbildning över programgränser NYHET 4. Bättre stöd i skolan för en seriös och likartad betygssättning NYHET 5. Kunskap och rutiner hur man skapar och upprätthåller en god arbetsmiljö och värnar om den yttre miljön NYHET 6. En officiell branschambassadör eller kontaktperson vid varje skola med fordonsutbildning NYHET 7. Hitta vägar och system för att främja kvinnors intresse för våra verkstadsyrken, 100 % verkstad NYHET 8. Införande av Skolverkets förslag till Yrkespaket och Branschskolor

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078