23948sdkhjf

Spännande framtidsbransch söker nya stjärnor!

Är du motorbranschens nya stjärna? Nu söker Bilproffs dig som vill tävla i Yrkes-SM i Uppsala den 25-27 april i någon av grenarna: bilmekaniker, bilskadereparatör, maskinmekaniker, lackerare eller lastbilsmekaniker. 

Yrkes-SM som arrangeras vartannat år samlar ungdomar i ca 50 olika yrken. Tävlingen syftar till att lyfta fram yrkesutbildningarna och till att få fler ungdomar att bli intresserade av bland annat motorbranschens yrken. Flera av de vinnande ungdomarna kan sedan gå vidare till Yrkes-EM och Yrkes-VM.

-Att tävla i Yrkes-SM ger förutom prov på yrkesskicklighet även möjlighet till ett stort nätverk av kontakter inom branschens yrken, säger Johanna Linder, branschutvecklare på Transportföretagen och ansvarig projektledare för Bilproffs satsning på Yrkes-SM 2018.

-Vi ser de tävlande ungdomarna som ambassadörer för motorbranschen. Som ambassadörer fyller de en viktig uppgift med att sprida information om och inspirera fler ungdomar till branschens spännande yrken. Bristen på mekaniker är stor och därför fyller yrkestävlingarna en mycket viktig roll, avslutar Johanna Linder.

Kraven för att få delta i Yrkes-SM är att den sökande ska ha gått ut gymnasiets fordonsprogram, fyller max 21 år 2018, är med i facket IF Metall eller Svenska Målareförbundet och att företaget som den sökande är anställd vid har kollektivavtal.

För mer information kan du här gå in på bilproffs.se/yrkes-sm/

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.282