23948sdkhjf

Samsung satsar på elektronikdelar till bilar

Samsung ger sig på allvar in i bilelektronikbranschen genom att lansera en produktserie med komponenter till självkörande-system och infotainment-system till bilar.

För knappt ett år sedan förvärvade Samsung-koncernen amerikanska Harman Systems som tillverkar bland annat elektronikkomponenter till självkörande-system för bilar. På CES i Las Vegas nyligen – världens största elektronikmässa – presenterade Samsung en första serie med komponenter och produkter till självkörande- och infotainment-system för bilar.

Bland de färdiga produkterna som Samsung presenterade på CES i Las Vegas fanns en självkörande-kamera, kollisionsvarnare och en filkörningsassistent.

Bilindustrin är idag ett av de snabbast växande segmenten för elektronikindustrin tack vare att allt fler bilmodeller får infotainment-system och allt fler biltillverkare jobbar med utveckling av självkörande bilar.

På CES visade Samsung även en ”digital förarmiljö”, som tillåter att bilföraren på distans via sin mobil gör en rad olika personliga inställningar på den bil han eller hon ska köra.

Samsung gav också förhandsbesked om att man är på gång med att i en nära framtid leverera 5G-teknik till bilar genom ett samarbete med en ”ledande europeisk biltillverkare”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.471