23948sdkhjf

Eventuri – ny agentur för Ferrita

Specialisterna på avgassystem i rostfritt, Ferrita Sweden AB i Köping, har fått den svenska agenturen för Eventuri´s insugssystem. Ferrita som idag har full kontroll på flödet på bilarnas avgassida genom att de bygger allt från grenrör, byxrör, olika varianter av katalysatorer, avgasrör och ljuddämpare med allt som hör därtill. Med konceptet från Eventuri får Ferrita full kontroll även över flödet in i motorn vilket ger möjligheter att kontrollera det totala genomflödet för högre effekt.

Eventuri är ett exklusivt insugsystem i kolfiber med patenterad filterlösning för högre flöde och effekt. Det skiljer sig totalt inom flera områden jämfört med andra insug på marknaden.

Venturi-principen som är beskrivningen på den fysisk-hydrologiska luftströmmen trängs samman vid midjan accelereras den, varvid hela konceptet är utvecklat efter det fysikaliska fenomenet Venturi som fått sitt namn efter den italienska fysikern Giovanni Battista Venturi som för över 200 år sedan upptäckte fenomenet, att tryck och temperatur sjunker samtidigt som hastigheten ökar när en luftström trängs samman genom en avsmalnande midja på ett rör. Den principen används sedan dess inom en massa olika områden som kyltorn, pumpar och inom flyget. Men Eventuri är alltså först med att tillämpa fysiologin och tekniken på det här sättet som ett koncept för eftermontering i bilar för att öka motoreffekten.

Eventuri har strategiskt genomgående satsat på prestandamodeller från olika biltillverkare till modeller som Audi RS, BMW M, Ford Focus RS, Honda Civic Type-R, Jaguar Type F, VW GTi och R samt naturligtvis Lamborghini Huracán. Under utveckling och redo för beställning kan man finna Mini F56 Cooper, Honda FK8 Type R, Porsche 991 Turbo, MB 63 AMG, Lamborghini Aventador, Ferrari 458 Italia, Ferrari 488 GTB och Corvette C7 Z06.

Effektökningen är väl dokumenterad med körningar i bromsbänk som tydligt visar effektökningar från 11 till 25 hk vilket är ett fantastiskt sätt att så enkelt öka effekten utan att behöva gå in i motorn. Att det sedan är väldigt snygga och välbyggda detaljer i kolfiber gör inte saken sämre, liksom att det därifrån naturligtvis går att mappa om och optimera styrboxen på rullande landsväg för att få ut maximalt utifrån det ökade flödet och den svalare insugsluften.

Det är också därför som Ferrita valt att ta agenturen för Eventuri i Sverige, och att därigenom kunna erbjuda sina kunder möjligheter till stora effektvinster i alla ändar genom dokumenterat effektiva lösningar.

Eventuri-programmet som utöver insugssystemen även omfattar delar och motorkåpor i kolfiber introduceras successivt under våren och visas i sin helhet i montern under Bilsport Custom & Performance Motor Show på Elmia under påskhelgen.

Till dess att hela sortimentet är på plats i Köping och Ferrita´s hemsida är fullt utbyggd med Eventuri hänvisar företaget till den engelska tillverkarens hemsida för att hitta rätt http://www.eventuri.net/.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125