23948sdkhjf

KCR satsar på bensinmotorer

De började med trimsatser till bensinmotorer, men fokuserade snart helt på diesel. Nu erbjuder KCR effektboxar till bensinmotorer igen.

Motoroptimeringsföretaget KCR var tidiga med att satsa på optimeringssatser till dieselmotorer. Nu börjar man hjälpa effekttörstande bensinbilägare. Till att börja med satsar man på motoroptimeringssatser till BMW:s, Mercedes, Audis och VW:s bensinmodeller.

Tom Sundh, informatör på KCR – är det era kunder som får er att bredda ert utbud av motoroptimeringssatser till även bensinmotorer?

Det är efterfrågan från befintliga kunder som gjort att vi tagit upp det i sortimentet igen. När företaget startade för 20 år sedan hade vi endast produkter till bensinmotorer faktiskt, men på bara ett par år tog optimeringen av dieselmotorer över helt då vi var tidiga i detta segment. Men, nu är det dags igen!

Varför var det inte intressant för er tidigare att optimera bensinmotorer? Är det turborevolutionen som underlättat för er nu?

Många återkommande kunder har flera bilar med olika bränsletyper. Dock valde vi tidigt att specialisera oss på bara diesel för att nå spetskompetens. Så svaret på din fråga är väl att dels sitter ju "kunskapen i väggarna", så det är naturligt för oss att ta steget och erbjuda produkter till båda bränsletyperna. Men dels är det även att i takt med att miljökrav har drivit bensinmotorerna till allt mindre cylindervolym så har istället turbovarianter av bensinmotorerna blivit allt vanligare, och det är ju den delen som är vital vid optimering av bensinmotorer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094