23948sdkhjf

Flex Lube Extreme sätter ny standard för smörjning

Smörjsprayen Flex Lube Extreme ger ett bekymmersfritt underhåll inom en mängd områden där användarna ställer mycket höga krav på kvalitet och säkerhet för hälsa och miljö.

Flex Lube Extreme är baserad på en helt ren basolja med tillsatser av PTFE och ger extremt låg friktion under lång tid, även vid höga belastningar. Green World-märkningen innebär att den är säker både för hälsan och miljön. Användarna finns inom bland annat industri, fordonsverkstäder, mekaniska verkstäder, fastighetsunderhåll, VVS och bygg.

– Flex Lube Extreme sänker temperaturen, vilket minskar energiåtgången och slitaget. Den har en långtidsverkande smörjande och skyddande effekt och minskar därför behovet av omsmörjning betydligt. Den höga kvaliteten gör alltså att du sparar pengar i flera led, säger Hans Pettersson, produktchef på VEIDEC.

Sprayen har goda krypande egenskaper och når även de minsta håligheter och utrymmen. Varje aerosol innehåller maximal andel aktiv produkt, hela 90 procent. Det ger en mycket låg kostnad per applicering.

– Våra kunder har hittills sett VEIDECs Flex Lube som den definitiva ersättaren till oljekannan. Anledningen till att vi nu plockar bort denna storsäljare från vårt sortiment är att Flex Lube Extreme sätter en helt ny kvalitetsstandard när det gäller smörjning. Den är Green World-märkt och alltså säker både för användaren och vår miljö, samt bedömd enligt BASTA och NSF-godkänd för användning i och omkring livsmedelsproduktion, säger Hans Pettersson.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156