23948sdkhjf

100% verkstadsjuridik lyfter kunskaperna hos SPEEDYS verkstäder

-Nu är det full rulle på juridikutbildningarna i branschen. SFVF planerar nu för att utföra över 25 juridikutbildningar under 2018, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening.

Fredagen den 26 januari hade SFVF en juridikutbildning för SPEEDYS alla verkstäder. Att SPEEDY tar greppet att utbilda samtliga sina verkstäder i juridik är också för att möte Godkänd Bilverkstads krav.

Självklart är det bra att känna till vilka krav som ställs på en verkstad och då är det viktigt att verkstan kan Verkstadens Reparationsvillkor.

-I och med Godkänd Bilverkstad kommer över 2 400 SFVF och MRF verkstäder ha villkoren tillgängliga och synliga för kunderna. Aldrig har så många verkstäder använt sig av Verkstadens Reparationsvillkor som nu, avslutar Bo Ericsson som i samband med Autogloben på onsdag och torsdag, 31/1 och 1/2 kommer att informera besökarna om bland annat Godkänd Bilverkstad.

Speedy Bilservice hade konferens för alla sina verkstäder den 26-27 januari. Förutom att prioritera att ge alla verkstäder en grundläggande juridisk utbildning, behandlades även GDPR, Godkänd Bilverkstad och att befästa Företagskulturen. Speedy har de senaste 3 åren haft konferenser med ca 8 månaders mellanrum. Detta för att befästa och utveckla sitt kundbemötande. Detta har resulterat i att kundnöjdheten har ökat efter varje konferens. Speedy Bilservice mäter kundnöjdheten via reco.se och har ett snittbetyg av 6 800 kunder på 4,63 av 5.

-Att 73% av våra kunder sätter en 5:a av 5, ska egentligen inte vara möjligt, säger vd Stefan Jakobsson stolt.

-Men det visar vilken styrka som kan byggas upp i en Företagskultur om man jobbar systematiskt med utbildning, fortsätter han.

Det ska bli spännande att följa Speedy Bilservice utveckling framöver. De ska under 2018 växa från 35 verkstäder till 50 st. Detta med bibehållen kundnöjdhet.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063