23948sdkhjf

En ny kompakt-SUV från Jaguar

Jaguar E-PACE är det senaste tillskottet från Jaguar. En sportig och kompakt SUV, som hämtar sin design från sportbilen Jaguar F-TYPE, och som ska locka till sig nya Jaguar-kunder.

-SUV-segmentet i Sverige är stort och fortsätter att växa. Vi har haft stor framgång med vår stora Jaguar F-PACE. Men Jaguar E-PACE är inte bara kompakt och sportig, den är också vår nya instegsmodell till Jaguar-märket. Vi är övertygade om att vi kommer att se många nya kunder som aldrig tidigare funderat på en Jaguar, men som nu attraheras av designen och överraskas av priserna, säger Country Manager Jonas Lindow,Jaguar Land Rover i Sverige.

Det finns fyra olika motoralternativ med E-PACE som alla är baserade på Jaguars modernaste 2.0 liters Ingenium aluminiummotorer i både bensin- och dieselvarianter, alla med fyra cylindrar. Dieselmotorerna finns i 150, 180 respektive 240 hk. Versionen med 150 hk respektive 180 hk diesel kan fås med manuell växling och för 150 hk finns det möjlighet att välja till fyrhjulsdrift. 180 hk och 240 hk kommer med fyrhjulsdrift som standard.

Bensinversionen erbjuder två olika motorer, 250 hk och 300 hk. Båda med fyrhjulsdrift och automatväxellåda. Den kraftfullaste versionen klarar en topphastighet på 243 km/h och gör 0-100 km/h på 5,9 sekunder.

.Bland annat är det standard med 4G WiFi-anslutbarhet med möjlighet att ansluta upp till åtta enheter. Säkerhetsmässigt är Jaguar E-PACE fullmatad med all teknik man kan tänkas behöva. Den har fått fem stjärnor i EuroNCAP, det vill säga högsta betyg, och har sex krockkuddar. Utöver detta har den en lång rad säkerhetssystem.

Jaguar E-PACE har just haft premiär hos alla svenska Jaguar Land Rover-återförsäljare.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063