23948sdkhjf

Nu tar 14-årige Viktor steget upp till Formula STCC Nordic

Viktor Andersson från Linköping är klar för sin första säsong i Formula STCC Nordic, supportklass till STCC. Trots att han bara är 14 år känner sig kartingtalangen hemma i STCC-depån. Viktors pappa är nämligen Mattias Andersson, toppförare och veteran i svensk racings kungaklass.

Viktor Andersson har tävlat inom karting i sju år. På meritlistan har han bland annat två SM-brons och starter i såväl EM som VM.

– Men nu tar vi klivet över till formelbil. Det blir ett stort steg för Viktor som ännu bara provsuttit den bil han ska köra, berättar Mattias, som i år gör sin andra STCC-säsong med Honda Racing Sweden.

Viktors formelbil är för övrigt den som Linus Lundqvist vann mästerskapet i 2016.

Viktor Andersson, som fyller 15 år i augusti, ser självklart fram emot sin debutsäsong i Formula STCC Nordic.

– Det ska bli roligt att få tävla en riktig racerbil. 2018 tar jag emellertid som ett läroår där mitt fokus i första hand kommer att ligga på träning och att lära mig bilen, säger han.

Pappa Mattias avslöjar att Viktor redan börjat studera tävlingsfilmer från fjolårets upplaga av Formula STCC Nordic för att få en uppfattning om vad som väntar.

Mästerskapet innehåller sex deltävlingar varav fem körs tillsammans med STCC.

– Viktor kommer att tävla för mitt moderteam MA:GP och han kommer att ha sin egen stab av mekaniker, berättar Mattias.

En av personerna som kommer att hjälpa Viktor är farfar Hans som även han har en gedigen och framgångsrik bakgrund som racerförare.

– Det blir mycket far och son hos oss, konstaterar Mattias, som själv började tävla i karting vid tio års ålder.

Då lade Hans ratten på hyllan, köpte en husvagn och tog med sig Mattias på kartingtävlingar land och rike runt. De senaste åren har de, jämte Mattias tävlande i STCC, gjort samma kartingresa med Viktor.

Att det skulle bli motorsport för Viktor var som alla förstår ganska givet från början. Faktum är att han kom till världen mitt under en STCC-deltävling säsongen 2003.

-Han föddes mellan två race i Kanonloppet på Gelleråsen den 17 augusti. Jag hade varit hemma i Linköping på natten, men då var allt lugnt så jag åkte tillbaka till Karlskoga. Sedan började det hända saker och det andra heatet körde jag som nybliven, glad far, minns Mattias med ett leende.

 

 

Bild: Racefoto

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125