23948sdkhjf

Klart med statsbidrag till Verkstadsföretagarna

Skolverket har beslutat att ge Verkstadsföretagarna och SFVF ett efterlängtat Stadsbidrag för utveckling av Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) avsett för praktiserande fordons elever under 2018. -Vårt stora engagemang i utbildningsfrågor visar nu att Skolverket tror på oss och våra företag i det viktiga arbetet med att utveckla och säkerställa kvalitet i APL, säger Bo Ericsson, vd för SFVF och styrelseordförande Verkstadsföretagarna.

-Nu får vi resurser för att företagens och skolornas intresse för kvalitet och intresse för den utbildning som ligger på företag, APL, fortsätter Bo. Det här kommer både på både kort och lång att sikt positivt påverka intresset hos ungdomar och arbetslösa vuxna att söka motorbranschens yrkesutbildningar. Oavsett om yrkesutbildningen är lång eller kort på gymnasiet eller på komvux är APL ett viktigt och populärt steg i utbildningen, så nu trycker vi på startknappen,.

Verkstadsföretagarna och SFVF målsättning är att varje fordonsutbildning i Sverige, som idag inte har stöd från motorbranschen, ska sammanföras med en utbildad Branschambassadör från ett närliggande företag som stöd i teknikfrågor, praktikplatser, lokala yrkesråd och utrustning. Branschambassadören ska även kunna fungera och vara kittet mellan skola, företag och i frågor som rör det Nationella Programrådet. Vi kommer också erbjuda skolorna att kvalitetssäkra sina verkstäder genom att erbjuda Kontrollera Skolverkstad, detta för att säkerställa en miljövänlig – modern- och säker verkstad.

-Vi kommer omgående att rekrytera och utbilda Branschambassadörer och fördela till landets fordonsskolor, säger Benny Wallin, projektledare och utbildningsansvarig vid Verkstadsföretagarna. -En nyhet är att vi kommer att utveckla APL för ungdomar, vuxna och invandrargrupper inom lätta, tunga, maskiner, däck, glas, lack & bilskada och husvagnar. Vi kommer också att samarbeta med Komvux och Arbetsförmedlingen, fortsätter Benny.

Arbetsordning är nu: Brev till företag och skolor om projektet och våra Branschambassadörer. Tillsättande av en styrgrupp för projektet. Produktion av informationsmaterial i pappersform och på sociala medier. Samordning av projektet genom skol- och verkstadsbesök.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063