23948sdkhjf

Nya Mustang Bullitt på plats i Genève

Den nya specialversionen Ford Mustang Bullitt, visas nu upp för den europeiska marknaden under bilsalongen i Geneve, 50 år efter sin medverkan i den kända Warner Bros-filmen med samma namn med Steve McQueen i huvudrollen. Produktionen för Europa startar under juni 2018, och bilen kommer att finnas tillgänglig för försäljning i Sverige under hösten.

En specialversion av den legendariska Mustang-modellen Bullitt kommer börja säljas i Sverige och Europa senare i år

– Den nya specialversionen Mustang Bullitt är precis som Steve McQueen, okonstlat cool. Som designer måste jag säga att det här är min favorit av alla Mustang-modeller, utan ränder, spoilers och emblem. Den behöver helt enkelt inte hävda sig – den är cool som den är, säger Darrell Behmer, chefsdesigner för Ford Mustang.

Den unika versionen kommer finnas tillgänglig i exteriörfärgerna Shadow Black eller klassiska Dark Highland Green, tillsammans med 19-tumsfälgar och röda bromsbelägg. Bilen är försedd med en femliters V8-motor med uppskattade 464 hästkrafter och ett vridmoment på 529 newtonmeter. Modellen är också utrustad med ett premiumljudsystem från B&O PLAY som levererar 1000 watt genom tolv toppresterande högtalare.

– Den kända biljakten i filmen Bullitt fångade verkligen Mustangens själ och stil på ett unikt sätt. Vi vill att den här specialversionen ska ge dess köpare samma upplevelse när den börjar säljas senare i år, med mycket kraft och många finesser, i likhet med filmens stjärna Steve McQueen, säger Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078