23948sdkhjf

Konsumentverket ger nu klartecken till Godkänd Bilverkstad

Konsumentverket har som samrådande part nu givit sitt samtycke till Godkänd Bilverkstad och ger klartecken kring att konceptet lanseras. Branschen som är i slutfasen med arbetet kring dokument och webbsida samt kontakter med kontrollföretag hoppas på en lansering inom en snar framtid.

När Godkänd Bilverkstad kommit igång hoppas Konsumentverket kunna bidra i så stor grad som möjligt med att informera konsumenter om vad Godkänd Bilverkstad är för något. Målet är även hjälpa konsumenter i förebyggande syfte i valet att välja bilverkstad genom att leda in dem på godkändbilverkstad.se där konsumenten ska kunna hitta en seriös verkstad som står upp för lagar, branschens kvalitetssäkring och regelverk.

Tanken är även att landets Konsumentvägledare ska kunna nå informationen om Godkänd Bilverkstad genom Konsumentverkets intranät för konsumentvägledare och SFVF kommer även göra en särskild informationskampanj på året Konsumentvägledardagar i Linköping i maj.

SFVF kommer även inleda en informationsturné under våren i ett antal större städer runt om i hela Sverige. Då kommer bland annat Godkänd Bilverkstad att lyftas. Det finns även möjligheter att få information om detta och mycket annat på SFVF:s och MotorMagasinets inspirationsdag i Malmö den 13 april, säger SFVF:s jurist Ulf Stefansson.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078