23948sdkhjf

Branschambassadörer för fordonsutbildning

Verkstadsföretagarna och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) prioriterar fordonsutbildningarnas kvalitet och erbjuder både stöd av företagens Branschambassadörer och systemet Kontrollerad Skolverkstad.

- Ett led i projektet ”utvecklingen av APL, säger Bo Ericsson, vd för Verkstadsföretagarna och CEO för SFVF. Målet är att utveckla APL genom erbjuda fordonsskolorna en kunnig Branschambassadör att ingå i det lokala programrådet och därigenom vara det naturliga kontaktnätet mellan skolan och företagen

Verkstäder behöver nya medarbetare nu och den här åtgärden ger snabbt positiva signaler i vårt rekryteringsarbete, vi bryr oss, säger Ericsson.

Nu kommer Benny Wallin som är utbildningsansvarig att ge sig ut på en Ambassadörsturné och att vi erbjuder skolorna ”gratis” Kontrollerad Skolverkstad, skolor som inte är med i projektet får till självkostnad samma kontroll.

SFVF och Verkstadsföretagen vässar klorna för en aktiv och kvalitativ samverkan mellan skola och företag. Målet är att lokala programråd i Sverige vid Fordons- och transportprogrammet erbjuds en kunnig branschambassadör att ingå i rådet och vara den naturliga kontakten mellan skolan och de lokala företagen.

Alla branschambassadörer bildar ett effektivt nätverk som snabbt kan diskutera och fatta beslut i gemensamma skolfrågor. Nätverket levererar frågor och underlag till SFVFs och Verkstadsföretagens representanter i Skolverkets Nationella programråd som regelbundet återkopplar. Alla branschambassadörer genomgår en utbildning innan utnämnandet.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063