23948sdkhjf

VEIDEC:s gröna utmanare redo för säsongspremiär i Italien

I helgen drar racingsäsongen igång för det svenska Ferrari-teamet Scuderia Autoropa när årets första deltävling i Ferrari Challenge Europe avgörs på den italienska Mugello-banan. Det blir fjärde året i rad som Scuderia Autoropa tar sig an utmaningen i ett av världens mest prestigefyllda sportvagnsmästerskap. Tre gånger har teamets förare Martin Nelson slutat tvåa i klassen Trofeo Pirelli Am, senaste gången det skedde var i fjol.

– Vi har varit nära titeln fyra år i rad utan att nå ända fram – i år är det dags, säger Martin Nelson som också är teamchef för Scuderia Autoropa.

– Men årets mästerskap kommer att bli det tuffaste någonsin. Det är många nya och duktiga förare som har klivit in i klassen och vi kommer att få kämpa hårt.

Martin Nelsons bil, en Ferrari 488 Challenge, kommer i år att ha en helt ny färgsättning då det kemtekniska företaget VEIDEC kliver in som partner i satsningen. Det kommer att bli mycket grönt och det är ingen tillfällighet, menar VEIDEC:s grundare Rickard Pålsson.

– För oss handlar vårt engagemang inom motorsport om att göra det extrema mer grönt och miljövänligt. Samarbetet med Scuderia Autoropa utgör en perfekt plattform för oss att visa att ett starkt miljöengagemang går att förena med hög kvalitet även under extrema förhållanden.

VEIDEC har varit involverade i motorsport sedan företagets start 1993 och på vägen har man skaffat sig både erfarenhet och meriter på land, i luften och i vattnet genom satsningar på bilsport, roadracing, dragracing på både två och fyra hjul, båtracing och konstflyg.

– VEIDEC har en lång tradition och erfarenhet av motorsport och de kommer att bidra både med sina fantastiska produkter och sitt kunnande till vårt team, fortsätter Martin Nelson. Det känns fantastiskt att ha med dem på den här resan.

Scuderia Autoropa ägs och drivs av Autoropa, Sveriges enda auktoriserade importör och återförsäljare av Ferrari, Maserati och Bentley samt auktoriserad servicepartner för Mercedes-Benz, Jaguar och Land Rover.

Ferrari Challenge Europe-kalendern består av sju deltävlingar på klassiska tävlingsbanor i Europa. Säsongen inleds i helgen på den italienska Mugello-banan. Finalen körs på Monza, även det i Italien och däremellan tävlas det på Silverstone, Spa-Francorchamp, Misano, Brno och Barcelona. Tävlingarna kan ses i sammandrag på Viasat Play och i direktsändning på live.ferrari.com. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093