23948sdkhjf

Porsche firar 70 år med specialutställning i Berlin

Den 8 juni 1948 fick den första Porsche-prototypen med chassinummer 356-001 sitt ”biltillstånd”. Det var födelsen av varumärket Porsche. För att markera detta öppnade den 20 mars 2018 en specialutställning i Berlin, Utställningen kommer att pågå fram till 31 maj 2018 på "Drive. Volkswagen Group Forum " vid Unter den Linden och inträdet är gratis.

Denna speciella utställning är uppdelad i tio ämnen, som alla erbjuder intressanta insikter i varumärkets historia och visar på fascineringen av Porsche. Det fokuserar på den framstående sportbilutvecklingen under de senaste 70 åren och på människorna bakom varumärket. Utan den legendariska banbrytande andan hos Porsche,s anställda och entusiasmen hos Porsche-entusiaster över hela världen skulle en sådan framgångshistoria vara otänkbar för sportbilstillverkaren.

-Budskapet med utställningen är att Innovationsandan, som i över 70 år har gjort Porsche till en av världens mest lönsamma bilfabrikanter, kommer fortsätta att driva en unik märkesupplevelse i framtiden, säger Achim Stejskal, chef för Porsche-museet. Framstående gäster vid öppningen var den bla flerfaldige rallyvärldsmästaren Walter Röhrl och Richy Müller, skådespelaren känd för sin roll som polisinspektör i det tyska brottsdramat "Tatort".

Utställningens berättelse täcker de milstolpar som har format utvecklingen av Porsche sportbilar sedan 1948 och tittar också på framtidsidéer. Dt första som möter besökarna på utställningen är en Porsche 356 "No.1", som representerar sportbilens ursprung. Nästa bil representerar "Framtidens sportbilar" med Mission E, vars serieversion kommer att lanseras på marknaden 2019 som den första rent elektriskt drivna Porsche. Aspekter relaterade till 911 är centrerade kring den en miljonte enheten av denna ikoniska sportbil s: En irländsk Green Coupé som rullade av produktionslinjen i Zuffenhausen i maj 2017.

I avsnittet "Sportbilar, återuppfinnande" visas exempel på Porsche-teknik genom många banbrytande prestationer. Detta inkluderar djärva entreprenörsbeslut, vilket demonstrerades med Porsche Boxster: Den här sportbilen tog Porsche AG, som hade det kämpigt ekonomiskt, tillbaka till svarta siffror.

Efter "Sportbilens mångfald", som presenterar Porsche-modelllinjer och deras samtida annonser, går besökarna in i "Motor sport" -delen med den legendariska 917/20 racerbilen. Det ursprungliga lackarbetet på den här 600 hk racingbilen fick smeknamnet "Pink Pig" och när det gäller körteknik och innovation, är den här bil nummer 1 hos Porsche.

Utbudet av "Sportbilar idag" illustreras med en Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo som, som flaggskepp i modellinjen och visar möjligheterna till alternativ drivteknik på en virtuell verklighetsscen. "Sportbilar över hela världen" visar hur kunder och anhängare runt om i världen karaktäriserar och firar varumärket. Slutligen är "70 års passion" tillägnad de anställda. Videor, böcker och interaktiva dialoger avrundar utställningen.

Jubileumsåret kommer att uppmärksammas på en rad olika sätt. Den 9 juni öppnar Porsche Museum Stuttgart-Zuffenhausen en specialutställning. På samma dag kommer Porsche bjuda fans till sin "Sports Car Together Day" på alla sina webbplatser runt om i världen. Det blir också fest för de anställda vid Porsche, deltagande vid Goodwood Festival of Speed och Rennsport Reunion i Kalifornien. Firandet avslutas med "Sound Night", ett evenemang som hålls för i Porsche Arena i Stuttgart den 13 oktober.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095