23948sdkhjf

Dubbla pallplatser för Scuderia Autoropa/Veidec i Trofeo Pirelli

Det blev en lyckad start på samarbetet mellan Scuderia Autoropa och VEIDEC. Martin Nelson fick kliva upp på prispallen två gånger i Trofeo Pirelli Am-klassen när säsongspremiären av Ferrari Challenge avgjordes på Mugello-banan i Italien. Martin körde in sin Ferrari 488 Challenge på en tredjeplats i de båda heat som kördes i helgen.

– Vi tog bra med poäng även om vi inte hade det där allra sista som behövdes för att slåss om segern den här gången, säger han. Till nästa gång ska vi återställa ordningen.

Martin kvalade in som trea till det första heatet, en placering han höll in i mål efter att ha blivit stängd i starten av ett par konkurrenter. Till det andra heatet kvalade Martin in som fyra men fick en bättre start och låg länge tvåa tills britten Chris Froggatt kom ifatt.

– Jag hade inte riktigt det grepp som behövdes för att försvara andraplatsen. Det var många som hade problem med punkteringar och jag valde då att köra smart, ta bilen i mål och säkra poängen.

Mugello är en trång och svår bana med tajta, snabba kurvor där det är svårt att köra om. I nästa race om fem veckor, den 27-29 april, väntar helt andra förhållanden på den klassiska F1-banan Silverstone i England.

– Det är en fantastisk bana där det går att köra om och vi ser verkligen fram emot att få komma dit. Vi kommer också att testa där veckan innan och vi kommer väl förberedda.

Och det kan behövas. Helgens tävlingar visade att kampen om titeln i Trofeo Pirelli Am-mästerskapet kommer att bli en hård fajt där Martins främsta motståndare är just Chris Froggatt och slovaken Jan Danis.

– Danis ska vi kunna hantera men Froggatt har mer eller mindre vuxit upp på Silverstone och han blir en tuffare utmaning, säger Martin om sina värsta konkurrenter om mästerskapstiteln.

Scuderia Autoropa ägs och drivs av Autoropa, Sveriges enda auktoriserade importör och återförsäljare av Ferrari, Maserati och Bentley samt auktoriserad servicepartner för Mercedes-Benz, Jaguar och Land Rover.

Ferrari Challenge Europe-kalendern består av sju deltävlingar på klassiska tävlingsbanor i Europa. Säsongen inleddes i helgen på den italienska Mugello-banan. Finalen körs på Monza, även det i Italien och däremellan tävlas det på Silverstone, Spa-Francorchamp, Misano, Brno och Barcelona. Tävlingarna kan ses i sammandrag på Viasat Play och i direktsändning på live.ferrari.com.

Resultat Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli Am, Mugello, 23-25 mars

Heat 1 - 16 varv

  1. Chris Froggatt, GB, HR Owen, Ferrari 488 Challenge 30:36.562
  2. Jan Danis, SVK, Scuderia Praha, Ferrari 488 Challenge +0.855
  3. Martin Nelson, SWE, Scuderia Autoropa, Ferrari 488 Challenge +31.496

Heat 2 - 16 varv

  1. Jan Danis, SVK, Scuderia Praha, Ferrari 488 Challenge 30:40.305
  2. Chris Froggatt, GB, HR Owen, Ferrari 488 Challenge +0.599
  3. Martin Nelson, SWE, Scuderia Autoropa, Ferrari 488 Challenge +18.124

Mästerskapsställning Ferrari Challenge Europe: Trofeo Pirelli Am

  1. Jan Danis 39
  2. Chris Frogatt 37
  3. Martin Nelson 25
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094