23948sdkhjf

Werksta Gruppen växer och tar över Folkadoktorn

Werksta Gruppen fortsätter att stärka sin position på den svenska verkstadsmarknaden genom köp av ytterligare en kvalitetsverkstad. Genom förvärvet av Folkadoktorn närmar sig Werksta Gruppen sitt mål att vara ett ”center of exellence” för alla varumärken.

Werksta Gruppen har sedan 2015 förvärvat ett antal kvalitetsverkstäder för att bygga en nationell skadereparationskedja. Idag består Werksta Gruppen av 24 kvalitetsverkstäder i Sverige och samarbete finns med alla större försäkringsbolag. Målet är att ha 50 verkstäder år 2021. Folkadoktorn är därför ett viktigt strategiskt förvärv. 

- Folkadoktorn har en stark position i Stockholm och är kända för höga servicegrad och kunskapsnivå inom Volkswagen & Audi med kundnöjdhet som överträffar det mesta. Det är ett viktigt kompetensområde för oss och vi är därför glada att de vill vara med och bygga det starka kompetenscenter som vi strävar efter, säger Arve Brataas vd för Werksta Gruppen i Sverige. Werksta Gruppen är grundad på idén att branschen måste förändras för att möta förväntningarna från kunder och andra intressenter. Storlek är en nödvändig förutsättning att driva förändringen, därför är Folkadoktorn ett viktigt strategiskt förvärv för Werksta Gruppen.

-Vi ser en stor potential kring att konsolidera denna bransch för att det ställs allt högre krav från både kunder, försäkringsbolag samt biltillverkare. Vi kommer därför att fortsätta vår spännande förvärvsresa i Skandinavien, avslutar Arve.

Inga organisatoriska förändringar kommer att ske initialt på Folkadoktorn, Nuvarande platschef, Hasse Liljegren med lång bakgrund från ledande befattningar inom VW & Audi, fortsätter i samma roll. Hasse kommer att vara en viktig del i att vidareutveckla kompetensen för Audi och Volkswagen inom Werksta Gruppen. Werksta Gruppen har byggt gedigna vidareutbildningar för sin personal:    

- Med den snabba teknikutvecklingen och komplexiteten i skadereparationsprocessen som sker idag är utbildning en central del i vår rekryteringsstrategi. Folkadoktorn blir därför viktiga för att kunna ge rätt Audi och Volkswagen kompetens till hela Werksta Gruppen 500 medarbetare i Sverige”, fortsätter en stolt Arve Brataas.

Bolaget har även ett målmedvetet arbetsmiljöarbete. Vid varje övertagande av en verkstad görs utvärderingar och vid behov investeringar i arbetsmiljön. Under 2017 investerades över 20 miljoner i arbetsmiljöförbättrande och effektivitetsökande åtgärder.

 -Jag klev in som delägare i Folkadoktorn 2007, en bilverkstad auktoriserad för VW och Audi. Vi var då 10 anställda och omsatte ca 12 miljoner. Idag omsätter vi 44 miljoner och är 27 anställda. Jag säljer Folkadoktorn till Werksta för att det känns som en bra partner för våra anställda och kan bolaget vidare i en väldigt föränderlig bilbransch. Jag tror att konsolidera skadeverkstäder i Sverige stärker kvaliteten och servicen gentemot våra kunder. Det skall därför bli oerhört roligt för mig personligen att få vara med i Werksta Gruppens team och bidra med min kompetens för att bygga en nationell skadekedja. För mig personligen är det otroligt roligt att komma in i detta nya sammanhang, säger Anders Teiner som precis sålt Folkadoktorn. 

Nuvarande platschef, Hasse Liljegren, med lång bakgrund från ledande befattningar inom Din Bil, fortsätter i samma roll och rapporterar närmast till Jimmy Bysell, Regiondirektör Stockholm. Varumärket Folkadoktorn kommer att leva kvar tills vidare men internt kommer verksamheten betecknas Werksta Nacka.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094