23948sdkhjf

NEVS i EU-projekt för självkörande fordon

Självkörande NEVS 9-3:or kommer att rulla på vägar i Nederländerna i slutet av detta år, som en del av det EU-finansierade projektet Autopilot där NEVS är med som partner.

 - Syftet med projektet är att realisera autonom körning med hjälp av IoT (Internet of Things). Det går helt i linje med våra strategiska mål och kommer att hjälpa oss att ta de första stegen mot att uppnå dem, berättar Balraj Marimuthu, projektledare för Autopilot på NEVS.

 Inom Autopilot-projektet avser man att utveckla en rad tjänster för fordon som utnyttjar potentialen i IoT för att förbättra autonom körning. Detta kommer att testas på sex olika pilotplatser i Europa.

 NEVS är involverad i en av pilotplatserna, belägen i Eindhoven i Nederländerna. NEVS kommer att bidra med tre 9-3-fordon med ’drive by wire capability’ och som kommer att utrustas med en artificiell förare. Senare i år kommer detta att testas på stängda vägar.

 - Den kompetens som utvecklas, de problem som blir lösta, de risker som mildras och varumärkets eget kapital som förvärvas genom att delta i projektet kommer att vara en tillgång till NEVS framtida projekt. Samtidigt bidrar vi direkt till att skapa mobilitet för en mer hållbar framtid, säger Balraj Marimuthu.

 Utöver Autopilot deltar NEVS också i det EU-finansierade projektet Drivemode som syftar till att utveckla nästa generations världsledande elektriska framdrivningssystem för bilindustrin. NEVS har en nyckelroll i projektet, där vi tillhandahåller fordonsplattformen och support för teknisk integration.

 Enligt Bodil Ahlström som är projektledare inom R&D på NEVS, är de två EU-finansierade projekten exempel på hur NEVS är aktivt i det europeiska forsknings- och innovationsklustret.

 - De ger tillgång till innovationer, teknologier och kompetenser på ett effektivt sätt. Det är också ett sätt att skala upp resurserna eftersom projekten är mycket stora, både när det gäller antal partners och totala projektbudgetar, säger Bodil Ahlström.

På bilden: Singh Deepak, Drivemode, Anna Eriksson, Projektledare R&D, Bodil Ahlström, Projektledare R&D, Balraj Marimuthu, Projektledare Autopilot

 

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078