23948sdkhjf

Prins Carl Philip kör Swedish GT i en Lotus Evora

Geely Group Motorsport och Cyan Racing kommer att skapa Lotus Cyan Racing och tävla med prins Carl Philip, Thed Björk och Richard Göransson i en Lotus Evora GT4 i Swedish GT 2018.

Prins Carl Philip har skrivit på för att fortsätta tävla för samma team som han anslöt 2012 och som han har tagit flera segrar för samt en andraplats totalt i Swedish GT 2017.

– Jag är väldigt glad över att fortsätta tävla i Swedish GT med Cyan Racing, speciellt i den här nya och spännande formen med en Lotus och med två väldigt erfarna teamkamrater. Mitt mål är att utmana om GTB-klasstiteln och jag känner mig säker på att vi har vad som krävs för det, säger prins Carl Philip.

Regerande världsmästaren i standardvagnsracing Thed Björk och femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson kommer att turas om som co-drivers till prins Carl Philip, där Göransson börjar bakom ratten under premiären på Knutstorp den 4-5 maj.

– Jag är glad över att vara tillbaka med Cyan Racing efter att ha tagit min senaste STCC-titel med dem 2016. Jag är imponerad över framstegen som prins Carl Philip har gjort under de senaste åren och jag är mån om att hjälpa honom i hans satsning på GTB-titeln, säger Richard Göransson.

Swedish GT är ett långloppsmästerskap som kör tillsammans med STCC under fem tävlingshelger i Sverige med bilar från McLaren, Porsche, Ferrari, med flera, i startuppställningen.

– Prins Carl Philip och jag hade en mycket bra Swedish GT-säsong förra året och jag känner mig motiverad över att hjälpa honom i tätkampen ännu en gång. Jag är också väldigt nöjd över att vara tillbaka och tävla i Sverige igen under 2018, säger Thed Björk.

Cyan Racing, de regerande standardvagnsvärldsmästarna, är den officiella motorsportpartnern till Geely Group Motorsport och drev WTCC samt Swedish GT-programmen för Polestar, Volvos elektriska prestandamärke, förra året och ändrar till Lotus Cyan Racing för Swedish GT i år.

– Vi är mycket glada över att fortsätta vårt samarbete med prins Carl Philip och vår närvaro i svensk motorsport med Swedish GT, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Geely Group Motorsport.

– Vi är också glada över att ta tillbaka Lotus till de svenska racingbanorna, ett märke med en speciell plats i svensk motorsporthistoria och vi hoppas kunna skriva ett par nya kapitel den här sommaren.

Kalender Swedish GT 2018

04-05/5 Knutstorp

16-17/6 Anderstorp

07-08/7 Falkenberg

18-19/8 Karlskoga

21-22/9 Mantorp Park

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063