23948sdkhjf

Nu blir det Personalliggare i fordonsverkstäder

Riksdagen sade ja till regeringens förslag om att fler branscher behöver införa personalliggare och lagändringarna börjar gälla den 1 juli 2018.

Detta handlar det om. Fler företag ska omfattas av kravet på att ha en personalliggare på sin arbetsplats. Det gäller fordonsserviceverksamhet, livsmedels- och tobaksgrossistverksamhet och kropps- och skönhetsvårdsverksamhet. Om en företagare både har verksamhet som omfattas av skyldighet att föra personalliggare och annan verksamhet i samma lokal, måste personalliggaren även innehålla uppgifter om de personer som jobbar i den andra verksamheten.

I dag är det restaurang-, tvätteri-, bygg- och frisörbranschen som har krav på sig att ha en personalliggare på arbetsplatsen. En personalliggare är en förteckning över vilka som arbetar på arbetsplatsen. Syftet med att ha en personalliggare är att ge Skatteverket bättre möjligheter att upptäcka och bekämpa svartarbete.

Utskottets förslag till beslut: Bifall till propositionen. Avslag på motionerna. Riksdagens beslut: Kammaren biföll utskottets förslag.

På Inspirationsdagen 100% Verkstad i Malmö den 13 april kommer det att bli en ordentlig genomgång av de nya kraven.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093