23948sdkhjf

Speciella verktyg för högspänningsfordon

KS Tools har tagit fram en serie avancerade verktyg som är avsedda för arbete på högspänningsanläggningar och hybridfordon. Arbeten som kräver speciell kvalifikation. Utöver utbildningen som fordonsmekaniker behöver montören inte utan orsak ytterligare skolning i särskilda egenskaper och risker på motorfordon med HV-system.

Ofta missar man emellertid att för samtliga arbeten på högspänningsanläggningar i fordon krävs speciella verktyg. Hos KS Tools finns nu anpassade verktyg så att samtliga medarbetare på verkstaden verkligen kan känna sig säkra. Verktygsspecialisten från Heusenstamm har sammanställt en verktygssats, som kan användas som basutrustning.

Dessutom har företaget även enskilda högspänningsverktyg och passande tillbehör i programmet. Till exempel tillhandahålles isolerade skyddsfodral med klämspjäll i varierande storlekar, liksom isolerade gängskärare för inner-TXskruv i olika längder.

I fordon med HV-system finns komponenter med spänningar över 60 Volt. De tar delvis upp mycket stark elektrisk effekt. Högspänningsnäten i hybrid-fordon arbetar med likspänning upp till 650 Volt. Den som här arbetar med icke-isolerade verktyg, försätter dock sig och sin omgivning i livsfara. Redan vid likström från cirka 300 mmA kan irreversibla störningar av hjärtimpulserna uppträda. Hjärta, hjärna och samtliga organ är i fara.

Därför borde varje företag, som har att göra med el- och hybridfordon, vara utrustat med rätt verktyg. Den isolerade verktygssatsen för arbeten på hybrid- och elbilar från KS Tools innehåller totalt 43 isolerade verktyg, som har tagits fram för arbete med sådana fordon. Dessa uppfyller alla nödvändiga säkerhetskrav, är kontrollerade en och en och motsvarar VDE-riktlinjen 0105-100.

Men hos KS Tools finns inte enbart kompletta verktygssats med högspännings-verktyg. Några särskilt viktiga produkter för arbeten på el- och hybridfordon, liksom anpassade tillbehör, finns likaså tillgängliga.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14