23948sdkhjf

Tjänstebilsmarknaden ökade i fjol

Antalet förmånsbeskattade tjänstebilar ökade förra året med över fem procent till rekordmånga 287 373 stycken. Det betyder 14 500 fler förmånsbilister än föregående år. Var tredje förmånsbil är en Volvo, men det märke som ökar mest är Volkswagen.

- Nästan 15 000 fler tjänstebilsförare på ett år är väldigt mycket, konstaterar Ronny Svensson, vd på Ynnor AB, som i april ger ut Tjänstebilsguiden 2018, där en djupare analys av tjänstebilsmarknaden publiceras.

De senaste två åren har de årliga ökningarna legat på 10 000 nya förmånsbilister per år.

- Företagen går bra och att välja förmånsbil uppfattas som både billigt och säkert, och den kan användas som en del i rekryteringen av ny personal, förklarar Ronny Svensson förra årets rekordökning, som ser att tjänstebilsmarknaden kommer att fortsätta växa under det första halvåret i år.

- Därefter blir det osäkert, med den nya bilförmånsbeskattningen som kommer i samband med att bonus malus-skatten införs 1 juli.

Var tredje förmånsbil är en Volvo, 33 procent. I antal var Volvos ökning förra året sex procent, vilket i stort följer totalmarknadens ökning på 5,3 procent. Volkswagen, som är näst störst med en marknadsandel på knappt 20 procent, ökar mer än totalmarknaden, tio procent.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094