23948sdkhjf

Mekonomen vinstvarnar efter minskad DAB-försäljning

Minskad försäljning av DAB-produkter tillsammans med färre vardagar påverkar Mekonomen Groups försäljning negativt i första kvartalet 2018.

Trots en underliggande stabil försäljningsutveckling i kärnaffären har bolagets försäljning i det första kvartalet 2018 påverkats negativt av väsentligt minskad försäljning av DAB-produkter (Tillbehör till bilen anpassade till digital lösning för radiosändning. DAB är en förkortning för Digital Audio Broadcasting) och färre vardagar, jämfört med första kvartalet 2017. Försäljningen för det första kvartalet 2018 beräknas landa cirka 40 MSEK lägre jämfört med motsvarande period föregående år.

Försäljningen påverkades negativt av signifikant minskad försäljning av DAB-produkter i Norge tillsammans färre antal vardagar, påskeffekt, en vardag färre i Sverige och tre vardagar färre i Norge, jämfört med föregående år. Mekonomen Groups resultat påverkas även negativt av den svaga svenska kronan.

I samband med den avtagande försäljningstrenden av DAB-produkter i Norge analyserar bolaget härtill behovet av eventuell nedskrivning av lagervärde för produktkategorin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094